Banner

Overhandiging cheque aan VluchtelingenWerk Dalfsen

26 september 2019 | Door:  Jonny Hilberink

Op 1 juli 2019 heeft Pier-Gerlof Polstra na 33 jaar afscheid genomen van Alfa. Tijdens een feestelijke bijeenkomst  op 14 juni 2019 bij Mooirivier te Dalfsen heeft hij afscheid genomen van klanten, collega’s en relaties en heeft Jonny Hilberink hem opgevolgd. Genodigden van Alfa zijn daarbij in de gelegenheid gesteld om een donatie te geven. Wij vonden het mooi om bij de festiviteiten van het afscheid en opvolging ook aandacht te hebben voor een lokaal project en dit financieel te ondersteunen. Pier-Gerlof en Jonny hebben daarbij gekozen voor twee initiatieven van VluchtelingenWerk Dalfsen.

Naaiatelier Sam Sam

Sam Sam is een naaiatelier dat eind 2018 is geopend en sinds kort gevestigd is in de Chr. Basischool de Spiegel, locatie Ankum. Statushouders uit Nieuwleusen, Hoonhorst, Lemelerveld, Oudleusen en Dalfsen maken in het naaiatelier van gebruikt leer en mooie stoffen etuis, kussens, tassen, schorten, wandkleden, etc. die weer verkocht worden door o.a. de Wereldwinkel in Dalfsen en de Schatkamer in Ommen. Statushouders werken op deze wijze met elkaar samen, kunnen op een ongedwongen wijze met elkaar in het Nederlands communiceren en leren de gebruiken van verschillende culturen kennen en begrijpen.

Stichting Vrienden van VluchtelingenWerk Dalfsen

Vrienden van VluchtelingenWerk Dalfsen is een stichting. Deze stichting ondersteunt statushouders die een beroep doen op gezinshereniging, ook helpen vrijwilligers bij het bewoonbaar maken van woonruimte die door de gemeente beschikbaar wordt gesteld.

Donatie

Wij hebben een prachtig bedrag van € 3.500 mogen overhandigen, waar we onze relaties hartelijk voor bedanken. Het geldbedrag zal door het bestuur van Sam Sam worden aangewend voor de aankoop van naaimachines, leder en stoffen en door het bestuur van de stichting Vrienden voor het verstrekken van een tegemoetkoming in de kosten bij gezinshereniging en voor de aanschaf van gereedschap.

Het is erg mooi om te zien wat de vrijwilligers voor deze groep mensen doen. Wij hebben nu zelf kunnen ervaren en voelen wat voor fijne sfeer hier hangt en hoe dankbaar de vluchtelingen zijn voor het mooie werk wat de vrijwilligers doen. Zowel de vrijwilligers als de vluchtelingen waren sprakeloos van het mooie bedrag, hier kunnen zij heel veel mooie dingen mee doen, dit was echt een kippenvelmoment. Al met al een hele inspirerende ochtend.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonny Hilberink

Jonny Hilberink

Directievoorzitter

088 2533058 | jhilberink@alfa.nl


Meer over Jonny