Banner

Ons DISC team, jouw dreamteam!

28 mei 2021 | Door:  Annemarie Hendriksen - Langhout

Goed opgeleide mensen, een prachtig product, een geweldige bedrijfsruimte, het klinkt perfect en toch is er vaak ruimte voor verbetering. Sta je ook wel eens in die mooie ruimte te praten tegen een fijne collega en gaan jullie toch beide met een heel ander verhaal uit elkaar? Als je je bewust bent van hoe je je gedraagt, hoe je overkomt en hoe je communiceert, dan kom je in je kracht te staan. Hoe goed ken jij je zelf? De DISC persoonlijkheidsanalyse kan je verder helpen en wij zetten deze bij Alfa succesvol in.

Wat is DISC?

Beantwoord 24 meerkeuze vragen en voor je het weet is je DISC persoonlijkheidsanalyse compleet. In een uitgebreid rapport lees je jouw uitslag met een glimlach om je mond, door alle herkenning. Wat is kenmerkend voor jou, wat motiveert je en wat is je ideale omgeving? “Wow hoe kan zo’n korte test mij zo goed beschrijven” was wat ik dacht toen ik ooit mijn eerste eigen DISC analyse las. Een van de adviezen gaf ik privé aan een vriendin en toen zij haar analyse onder ogen kreeg begreep ze pas echt goed mijn enthousiasme over dit product.

De letters DISC staan voor de vier voorkeurs gedragsstijlen die DISC onderscheidt: Daadkrachtig, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. In de analyse lees je ook terug hoe jouw stijl samengaat met de andere stijlen. Dit zorgt voor veel meer begrip voor elkaar en inzicht in je zelf. Zeker als je ook nog persoonlijk en samen in gesprek gaat over de analyses met ons DISC team. Veel mensen hebben overigens een combinatie van twee of drie stijlen, waarbij er een de boventoon voert. Heb je al een idee welke dit bij jou zal zijn?

DISC team

Ons DISC team bestaat uit Arjan Jans en Annemarie Hendriksen en als vliegende keep kunnen we ook Jonny Hilberink nog inzetten. Alle drie hebben zij zich de laatste jaren gespecialiseerd en gecertificeerd als DISC adviseur. De DISC analyse geeft een mooie ingang voor een open gesprek, wij analyseren de diverse grafieken samen met jou. In een eerste persoonlijk gesprek ga je met twee van onze adviseurs de diepte in over je eigen analyse. Hierbij zullen Arjan en Jonny zich meer op het zakelijke richten en Annemarie op het persoonlijke. Na je persoonlijke DISC kan dit uitgebreid worden met je team, compagnon of zakenpartner. In een gesprek met alle betrokkenen denken we mee hoe iedereen het beste in zijn kracht staat en/of hoe de communicatie onderling kan worden verbeterd. Als laatste, we blijven accountants, kan dan weer de vertaalslag naar bedrijfsmatige processen zoals een bedrijfsoverdracht, het opstellen van KPI’s of aan gaan van een nieuwe samenwerking gemaakt worden . Het uiteindelijke doel is dat je een prachtig dreamteam hebt staan waarin op een prettige wijze kan worden samengewerkt.

DISC afnemen

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden naar DISC, informeer dan vrijblijvend naar alle mogelijkheden door contact te zoeken via onderstaande button. Wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel en bouwen we met ons DISC team aan jouw dreamteam!

Annemarie Hendriksen - Langhout

Annemarie Hendriksen - Langhout

Kantoorfunctionaris

088 2533066 | ahendriksen@alfa.nl


Meer over Annemarie