Banner

Manege Ludanchelo Hoeve, al bijna 25 jaar het adres voor Méér Paardrijplezier

3 november 2020 | Door:  Betty Schaapman - Nagelhout

Wat ooit in 1993 begon als droom om een eigen boerderijtje te hebben met de paarden aan huis, kreeg na korte tijd al snel een andere wending.

Manege Ludanchelo Hoeve

Een bedrijf even verderop wat al een aantal jaren paarden en huifwagens verhuurde stopte ermee.
Geen onbekende branche voor Annemarie, haar ouders hebben jaren een manegebedrijf gehad op de Veluwe. Door ons werd al snel ingesprongen op de vraag of er bij ons ook paarden konden worden gehuurd. Er werd bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor een hippisch bedrijf, Manege Ludanchelo Hoeve in Wateren.

In het begin werden de eigen paarden verhuurd en al snel werden er meerdere paarden en pony's aangeschaft voor de verhuur. Annemarie, al in het bezit van haar instructricediploma, startte dan ook al snel met het geven van lessen.

Jan werkte in deze tijd nog 100% als slager buitenshuis. “Met hulp van beide ouders konden we de zaak draaiende houden. De ene vader hielp met lesgeven, en de andere vader hielp volop mee met de verbouwing van de boerderij en bouw van de stallen.”

‘Vrije tijd’

Naast het manegewerk wordt op kleine schaal gefokt met enkele betere merries. Veel van de veulens zijn uitgezworven over de hele wereld. Enkele hebben het tot Grand Prix dressuur gebracht. Af en toe wordt een veulen aangehouden om zelf op te leiden voor de hogere dressuursport. Naast de drukke baan in het manegewerk, geeft dit de nodige voldoening en afleiding.
Deze zomer heeft Annemarie het met ons eigen fokproduct Zafiera Ludanchelo V tot het allerhoogste niveau weten te brengen: Grand Prix Dressuur. Iets wat niet voor veel mensen is weggelegd.

Jan geniet in de vrije uurtjes van de veelal vroege vogel bosritten op zijn eigen paard Fristi, of hij spant één of twee van de manegepaarden in om mee te gaan mennen.

Uitbreiding

Na een aantal jaren werd een grote beslissing genomen: Het bedrijf werd uitgebreid met de bouw van een binnenrijhal. Een hele investering waarvan je maar moest afwachten of het zijn geld weer terug ging verdienen.
Al snel werd duidelijk dat dit geen probleem was. De lessen, voorheen enkele per week, werden al snel meerdere per dag.
Het bedrijf groeide snel, waardoor Jan de keuze maakte om parttime te gaan werken en de uren die vrijkwamen ging inzetten om mee te helpen op de manege.

Alfa

Door de groei van het bedrijf kwam er ook steeds meer vraag naar een boekhouder gespecialiseerd in de paardenbranche en op agrarische gebied. Want naast het verhaal van omzet komt er bij een paardenbedrijf tegenwoordig veel meer kijken. Neem alleen maar de mestboekhouding. Door een kennis die werkzaam was bij Alfa, kwamen we in contact met Alfa. Al snel bleek dit een goede keuze te zijn geweest. Heel veel vragen werden snel en goed opgelost. Ook werd ons veel werk uit handen genomen door goed met ons mee te denken. Het persoonlijke en laagdrempelige contact past heel goed bij ons.

Corona

Ons bedrijf groeit nog ieder jaar en afgelopen zomer hebben we echt een topseizoen gedraaid. Het voorjaar begon rampzalig door de verplichte sluiting door de opgelegde Coronamaatregelen. Gelukkig mochten we vanaf mei weer klanten ontvangen en kon de kassa weer gaan rinkelen.

Door de Coronabeperkingen brachten heel veel Nederlanders hun vakantie door in eigen land. De paarden en ook wij maakten lange dagen om aan alle wensen te voldoen. Wat eerst als een ramp werd gezien, werd gelukkig toch een super goed seizoen voor ons. Ook zijn wij allemaal gezond gebleven, het allerbelangrijkste.

Nu zitten we weer in een gedeeltelijke lockdown, maar mogen we toch ons bedrijf blijven uitoefenen. Een hele opluchting. Hopelijk wordt er snel een vaccin gevonden om ons te wapenen tegen Corona en kunnen we onze klanten nog vele jaren Méér Paardrijplezier bieden!

Annemarie Griffioen en Jan Veenstra

 

Betty Schaapman - Nagelhout

Betty Schaapman - Nagelhout

Klantbeheerder

088 2533162 | bschaapman@alfa.nl


Meer over Betty