Banner

Maandag 2 januari 2023 maken drie Alfa-kantoren een nieuwe start op andere locatie

1 november 2022 | Door:  Wilma Gomarus

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar worden drie Alfa-vestigingen definitief één: die in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. Vanaf maandag 2 januari gaan 75 collega’s aan de slag vanaf een andere werkplek, de Burgemeester Roelenweg 13J in Zwolle. Een grote verandering? Ja en nee.

Ja, omdat we van drie naar één vestiging gaan in de regio. Daar is een heldere verklaring voor. De digitalisering heeft ertoe geleid dat steeds meer contacten tussen klant en kantoor digitaal gaan. Via slimme software kijken we bij veel klanten zelfs al real-time mee in de boekhouding. Ook videobellen neemt steeds meer de plek in van fysieke afspraken. In een paar jaar tijd is het bezoek van klanten aan de vestigingen al fors afgenomen. Ook omdat onze rol als accountant steeds meer opschuift naar die van adviseur. En juist dan ligt het voor de hand om die afspraken op het eigen bedrijf van de klant te maken.

Voordelen van krachtenbundeling

En dat het geen grote verandering is, is ook verklaarbaar. Alle medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Klanten hebben ‘gewoon’ te maken met hun vaste contactpersonen. Eerlijk gezegd zien we vooral voordelen in de krachtenbundeling van drie kantoren. In het werk dat we bij Alfa doen, komen nogal eens meerdere specialismen bij elkaar. Handig als die samenwerkende medewerkers ook een paar bureaus verderop in het kantoor zitten, in plaats van in een andere vestiging. Door samen te gaan, heeft een kantoor als Zwolle straks alle expertise onder één dak. Een efficiënter contact tussen medewerkers moet er ook toe leiden dat de kwaliteit van ons werk verder omhoog gaat.

Kantoor Zwolle: vanaf 22 december gesloten

Onze vestiging in Meppel is al in de zomer gesloten. Die collega’s waren tijdelijk samengevoegd met de medewerkers in Zwolle, aan de Zeven Alleetjes. Deze vestiging sluit per 22 december. We hebben even tijd nodig om alles te verhuizen. Natuurlijk zijn we in de periode van 22 december tot 2 januari nog wel voor je beschikbaar. De laatste werkdagen van het jaar is kantoor IJsselmuiden geopend, totdat ook die vestiging op 31 december definitief de deuren sluit.

Digitaal werken of niet: je blijft altijd welkom op ons kantoor. Zeker omdat we in Zwolle meer ruimte creëren voor ontmoeting, met een eigen restaurant en bar. Die gaan we ook voor bijeenkomsten gebruiken. Te beginnen met een officiële opening waar je nog nader bericht over krijgt. Goed om te weten dat we de Burgemeester Roelenweg hebben geselecteerd op de eenvoudige bereikbaarheid, direct aan de A28.