Banner

“Ik vind het een uitdaging om het tóch weer voor elkaar te krijgen”

31 maart 2022 | Door:  Christel Claassen

Voor een hobby in het achterhuis bij z’n schoonouders is ‘het wel wat uit de hand gelopen’, zegt Robert Dunnink met een lach. Nogal ja. Met zijn bedrijf RODU Interieurs maakt hij complete woninginterieur op maat, timmert winkels af en bouwt allerhande meubels op maat. Veelal rondom z’n woonplaats Staphorst, maar ondertussen overal in Nederland. Corona gaf de start van zijn eigen bedrijf nog een extra zetje. “Ik heb het aardig druk gehad. Maar dat zijn luxe problemen!”

De projectenpagina op zijn website laat al zien dat Robert niet voor één gat te vangen is. “Bij de één is het een badmeubel, bij de ander een kastenwand en bij de derde is het een complete woning of een bedrijfspand. Laatst nog een kantine voor een bedrijf, compleet met een receptiebalie, tafels en stoelen. En nu staat er weer een groot kantoorpand op het programma. Het is heel breed. Het maakt me eerlijk gezegd ook niet veel uit. Als ik er maar plezier in heb en er uitdaging in zit. Als ik er geen plezier meer in heb, stop ik direct.”

Dat plezier begint al vroeg, met een opleiding scheepsinterieurbouw. Terwijl Robert al een baan heeft bij een interieurbouwer, klust hij in zijn vrije tijd thuis bij zijn schoonouders. Vier jaar terug begint hij voor zichzelf, met RODU Interieurs aan de Lankhorsterweg in Staphorst. Om de groei van het bedrijf een beetje te kunnen bijbenen, heeft hij al een vaste werknemer en een stagiaire in dienst.

‘Doen wat ik leuk vind’

Veel werk komt via architecten en interieurontwerpers naar hem toe. “Ik heb een vaste ontwerpster met wie ik veel samenwerk. En zo zijn er wel meer die mij regelmatig weten te vinden. Dan hoef ik niet zelf te ontwerpen, maar ik kan puur doen wat ik leuk vind. Ontwerpers bedenken altijd dingen die niet kunnen, en dan vind ik het weer een uitdaging om het toch voor elkaar te krijgen. Maar het is net zo leuk om met een klant mee te denken, een tekening te maken en een offerte uit te brengen. Het hele proces doen, van nul tot oplevering.”

Dankzij de samenwerking met een aantal architecten blijft zijn werkgebied niet alleen maar beperkt tot de omgeving van Staphorst. “Ik werk weel veel in de regio, maar eigenlijk komen we overal in Nederland. We hebben al projecten gehad in Amsterdam, Utrecht, zelfs in Antwerpen. Maar het is niet zo dat je er dan een paar weken zit. Voor tachtig procent kunnen we een project al voorbereiden in de werkplaats.”

Corona als luxe probleem

Waar corona voor collega-ondernemers niet altijd even goed uitpakte, was het juist voor de interieurbranche een zegen. “Ik heb het aardig druk gekregen, al was het dan een luxe probleem. Toen mensen ineens thuis gingen werken, moesten er overal kantoortjes in huis worden gemaakt. En toen dat achter de rug was, kwam het vakantiegeld weer vrij dat op moest om de bijkeuken of de keuken netjes te maken. Nu is alles weer gewoon, maar bij ons is het nog steeds niet echt afgenomen.”

Schaarse materialen

Wel is er een ander actueel probleem bijgekomen: de schaarste aan bouwmaterialen. Robert: “We hadden al te maken met leveringsproblemen van keukenapparatuur. Gelukkig zijn de problemen bij de materialen die wij gebruiken nog niet schrikbarend. Maar je weet niet wat er nog gaat komen, voor bepaalde dingen zijn we weer van Rusland afhankelijk. Af en toe is het niet leuk meer, maar je hebt ermee te maken. Dan moet je maar creatief een alternatief zoeken.”

‘Zocht een goeie accountant’

Als hij voor zichzelf begint, is er ook een accountant nodig. “Ik zocht een goeie. En ik had al veel over Alfa gehoord. In de praktijk werkt het heel goed met Alfa. Ik werk samen met accountant Christel Claassen in Zwolle. Ik heb een heel persoonlijk contact. Als er iets is kan ik altijd even bellen of een mailtje sturen. Dat vind ik wel fijn, dat je ook over de kleine dingen even kan bellen. Af en toe gaan we ook even samen zitten, alles doornemen. Alfa doet ook de loonadministratie. Daar zie ik dan niet veel van, ik ga ervan uit dat Alfa veel meer doet dan ik zelf in de gaten hebt. Ik vind het fijn dat ik dat soort dingen los kan laten en er geen werk aan heb. Ik doe liever de dingen die ik wel leuk vind.”

 

Christel Claassen

Christel Claassen

Klantbeheerder

088 2533085 | cclaassen@alfa.nl


Meer over Christel