Banner

Lars van Noord, de kampioen time management van Alfa Zwolle

4 oktober 2022 | Door:  Lars van Noord

Het is ‘wel even plannen’ zegt Lars van Noord over z’n dagindeling, met gevoel voor understatement. Want: drie dagen werken als junior assistent accountant, twee dagen de hbo-opleiding Accountancy op Hogeschool Windesheim volgen, dan nog een vriendin en vrienden én z’n plek als linksback in het eerste van Vitesse ‘63. Maar tot nu toe gaat het time management ‘m goed af. Sinds 1 juli van dit jaar kunnen de collega’s in de vestiging Zwolle van Alfa op de 21-jarige inwoner van Koekange rekenen.

Officieel is het zelfs z’n tweede dienstverband bij Alfa. In 2020 liep hij er ook al rond, toen nog als mbo-stagiair. “Ja, dat was vrij uniek. In die tijd namen accountantskantoren eigenlijk alleen maar hbo-studenten aan, maar Alfa wilde mij toen een kans geven. Er was een plek op de agrarische afdeling. Administraties inboeken, tot aan de btw-aangifte. Ik heb er in klantbeheerder Rob Roorda een geweldige stagebegeleider gehad. Ook al was ik mbo-student: Rob nam alle tijd voor mij, ik kon ‘m alles vragen.”

Twee opleidingen in één

Hij was zo’n scholier die altijd al graag met cijfers in de weer was, zegt Lars over zijn eerste stappen richting accountancy. “Daarom ben ik de mbo-opleiding bedrijfsadministratie gaan doen, gecombineerd met die voor junior assistent accountant. Het zijn eigenlijk twee opleidingen in één, maar het waren maar een paar vakken extra.” Z’n interesse wordt pas echt gewekt in die stage bij Alfa. Lars: “Omdat ik twee opleidingen deed, wilde ik ook twee stages lopen. Het eerste half jaar heb ik op de administratie van een bedrijf meegelopen, het tweede bij Alfa. En dat is het punt geweest dat ik heb gezegd: ik wil verder in de accountancy.”

Bewuste keus

Pittig, erkent hij ook zelf. “Ja, want het studeren gaat niet vanzelf bij mij. Ik moet er hard voor werken.” En dan komt er bij een duale studie ook nog eens een echte baan kijken. Ook bij de collega’s van BDO in Apeldoorn loopt hij een half jaar mee als junior assistent accountant. Lars: “Dat was een bewuste keus. Ik had bij een bedrijf op de administratie gewerkt, ik had ervaring opgedaan in de samenstelpraktijk bij Alfa en ik liep bij BDO mee in de controlepraktijk. Ik wilde ook dat onderdeel meemaken, zodat ik later er geen spijt van zou hebben dat ik iets niet had gedaan. Maar de controlepraktijk was niet wat ik wilde.”

Kop koffie drinken

De goede eerste indruk speelde zeker mee om weer bij Alfa aan te kloppen. “Ik heb na mijn stage altijd het contact onderhouden. Ik belde of ik een keer een kop koffie kon komen drinken. Een week later zat ik er. En weer een week later waren we eruit. Alfa heeft me met open armen ontvangen.”

Begeleiding bij Alfa

Zijn eerste werkzaamheden in Zwolle? “Ik ben weer begonnen met het inboeken van administraties, doe nu ook aangifte-plus opdrachten en ga me bezig houden met het samenstellen van jaarrekeningen. Wat bij Alfa heel mooi is, is de begeleiding die je krijgt. Die is heel divers. Ik kan hier iedereen aanspreken. Of het nu een andere assistent is, een accountant of een klantbeheerder. Iedereen is hier even toegankelijk. Als ik vragen heb of uitleg wil, wordt het meteen geregeld. Alfa is een heel laagdrempelig kantoor.”

Post-hbo opleiding

Verder kijken dan zijn huidige functie wil hij nog niet. “Nee, daar hebben we ook nog niet over gesproken. Ik moet nog twee jaar studeren. Daarna zou ik verder willen gaan met de post-hbo opleiding accountancy, dat is ook nog drie, vier jaar studeren. Tot zover is het best pittig, met drie dagen werken en twee dagen school. Ik moet leren plannen: wanneer ben ik met school bezig?”

En dan wachten thuis ook nog eens - in die volgorde - vriendin, vrienden en Vitesse ‘63, de plaatselijke FC van Koekange waar hij ook woont. Linksback is Lars, in het eerste. (“Iemand die z’n man uitschakelt en de bal inlevert bij een speler van de goede kleur.”) En dan heeft hij nóg een interesse: “Het klinkt misschien gek maar politiek vind ik ook interessant. Dat hou ik graag een beetje bij. Of ik politieke aspiraties heb? Die zijn er wel, maar ik heb er geen tijd voor!”

Lars van Noord

Lars van Noord

Junior Assistent Accountant

088 253 3079 | larsvannoord@alfa.nl


Meer over Lars