Banner

Een klantbeheerder met vier visitekaartjes op zak

2 januari 2020 | Door:  Christel Claassen

De meeste van haar - inmiddels - ruim duizend collega’s kennen haar als lid van de ondernemingsraad van Alfa. Voor mkb-ondernemers in de regio Zwolle is Christel Claassen weer het vaste aanspreekpunt bij Alfa, in haar rol als klantbeheerder. Deelnemers aan het wielerevenement Grootverzettegenkanker kennen haar als penningmeester. O ja, en dan heeft ze sinds kort nóg een visitekaartje: dat van interne procesteammanager. “Waar ik energie van krijg? Van niet elke dag hetzelfde doen!” Dát antwoord hadden we eigenlijk zelf al kunnen bedenken...

Sinds vier jaar is Christel een van de medewerkers van kantoor Zwolle. Ervaring op accountancykantoren had ze al langer. “Ik kende Alfa, maar alleen van naam. Ik heb tien jaar bij een kleiner kantoor gewerkt en wilde naar een wat grotere organisatie”, verklaart zij haar overstap. Die carrière in de accountancy lag eigenlijk niet voor de hand. “Ik heb een wat andere vooropleiding gedaan: hts bedrijfskunde, met als specialisatie confectietechniek. Een mooie opleiding, maar het was in die tijd lastig om er een baan mee te krijgen. Ik ben op een accountantskantoor gaan werken. Daarnaast heb ik aanvullende opleidingen gedaan. Deels had ik al een overlap met bedrijfskunde.”

Superdivers

Bij Alfa is Christel klantbeheerder, zeg maar: het eerste aanspreekpunt voor haar eigen klantenkring. “Ik zit in het midden- en kleinbedrijf. Het is super divers, qua ondernemingen en qua omvang van de ondernemingen; van zzp’ers tot grote bedrijven. Jij bent er om alles wat er voor een klant gedaan moet worden zo goed mogelijk te laten verlopen. Je bent de vaste contactpersoon. Als er andere dingen spelen, dan zet je die uit naar een collega. Je bent eigenlijk overal wel bij betrokken. En je leert het gros van je klanten na verloop van tijd ook beter kennen. Je bouwt een band op, je leert de mens achter de ondernemer kennen.”

Procesteammanager

Intern heeft Christel er sinds kort nog een andere taak bij, die van ‘ptm-er’. “Procesteammanager”, legt ze uit. “Bij Alfa is het kantoor opgedeeld in agro en mkb-teams. Als procesteammanager ben ik er om de voortgang van de werkzaamheden te monitoren en knelpunten in het proces te signaleren. In overleg met de andere klantbeheerders en het managementteam lossen we die op, zodat alles soepel blijft lopen.”

Ondernemingsraad

Ondertussen is ze ook al twee jaar lang lid van de landelijke ondernemingsraad van Alfa. “Ik vind het interessant om vanuit een andere kant naar Alfa te kijken. Je krijgt in de OR een kijkje in de keuken, het is een verbreding van je kennis en inzichten. Vanuit de OR hoor je de beweegredenen van de raad van bestuur bij beslissingen of dingen die uitgezet gaan worden. Dan hoor je van die kant wat de redenen en motivaties zijn. Soms is dat beeld toch anders dan hoe het op een cluster wordt ontvangen. Het verrijkt je blik op Alfa. Natuurlijk heb je weleens een andere mening of visie dan de raad van bestuur. Maar als je begrip hebt vind je elkaar in beslissingen. We worden ook absoluut niet als lastig gezien. We worden overal in meegenomen.”

Mont Ventoux

Ook in haar vrije tijd is Christel graag nog bezig met zaken die nauw aan het accountantswerk gelieerd zijn. Ze is penningmeester van de stichting Mont Ventoux, die elk jaar onder de naam Grootverzettegenkanker een tweedaagse beklimming van de beroemde berg organiseert. De 1909 meter hoge berg - bijnaam: de kale berg, bovenin is het een maanlandschap - is vooral bekend van de Tour de France. Als penningmeester kent Christel uit haar hoofd het bedrag dat vorig jaar door vijfhonderd deelnemers bij elkaar is gefietst: een indrukwekkende 660.000 euro. “Het is een stichting met haar oorsprong in de regio van mijn woonplaats Meppel. Ik kende een paar mensen, ben benaderd om penningmeester te worden. En het sprak mij aan. Ik heb nu twee edities meegemaakt als bestuurslid. Je bent het hele jaar druk in de weer om het evenement te plannen.”

Je merkt: over veelzijdigheid heb je niet te klagen in je functie bij Alfa. Zin in een nieuwe uitdaging? Kijk hier voor onze vacatures.

 

Christel Claassen

Christel Claassen

Klantbeheerder

088 2533085 | cclaassen@alfa.nl


Meer over Christel