Banner

Bijeenkomst: wat speelt er in de agrarische sector, met de thema’s stikstof en fiscaliteiten

29 september 2021 | Door:  Bert Lowijs

Overal dichtbij was een uitdaging het afgelopen anderhalf jaar. Dit najaar lijkt het erop dat wij elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. Met veel enthousiasme organiseren wij op 29 september een informatie-avond. Thema’s van deze avond zijn stikstof en fiscaliteiten. Daarnaast worden nog kort andere actualiteiten benoemd.

Er blijft in de media veel aandacht voor stikstof. Net voor het zomerreces heeft demissionair minister Schouten de Tweede Kamer geïnformeerd over de laatste stand van zaken in dit lastige dossier. Bert Lowijs, specialist ruimtelijke ordening en milieu, zal hier zijn visie op geven.

Op fiscaal gebied staan twee belangrijke zaken ter discussie die grote gevolgen kunnen hebben voor uw agrarische onderneming: ‘de landbouwvrijstelling’ en ‘de bedrijfsopvolgingsregeling voor de Successiewet’. Je staat voor een keuze. Verwacht je dat deze regelingen worden behouden of dat er  een gunstige overgangsregeling komt? Of gaat u gebruik maken van de huidige regelingen? Erika Bredewold zal je hierover informeren tijdens de bijeenkomst. Een bewuste keuze maken is zeker verstandig.

Na de pauze zal onder andere Jan-willem van Beek (per 1 september terug bij Alfa) je bijpraten over een aantal bedrijfskundige en fiscale actualiteiten. Met name zal er worden ingegaan op de actuele ontwikkelingen in de sector en de wijzigingen die op Prinsjesdag bekend gemaakt worden.

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 september bij Van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH, Zwolle. Wij ontvangen je graag vanaf 20.00 uur, de bijeenkomst start om 20.15 uur en zal duren tot 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

Corona

Wij zullen de landelijke richtlijnen van het RIVM volgen voor het organiseren van een bijeenkomst. Dit kan betekenen dat de groepsgrootte aangepast kan worden en dat er nog een tweede lezing georganiseerd gaat worden op een ander moment. Ook kan het programma inhoudelijk aangepast worden en dit heeft met name invloed op het napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

Aanmelden

Klik op de aanmeldbutton hieronder en meld je aan voor deze interactieve bijeenkomst.
Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding. Geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via e-mail zwolle@alfa.nl of telefoonnummer 088 2533050 om je aanmelding door te geven.

Tot ziens op 29 september.

Aanmelden

Bert Lowijs

Bert Lowijs

Bedrijfskundig adviseur

088 2533061 | blowijs@alfa.nl


Meer over Bert