Banner

Alfa-collega’s in Zwolle, IJsselmuiden en Meppel beklimmen Mont Ventoux voor het goede doel

26 april 2022 | Door:  Henk de Raad

Het is een gemene steenpuist in het prachtige landschap van de Provence in Frankrijk. Berucht om z’n haarspelden, z’n zware rechte stukken en z’n harde wind, waar hij de naam aan dankt. Des te groter is de uitdaging voor de vijftien deelnemers van Alfa aan Groot Verzet Tegen Kanker. Op donderdag 1 september gaan zes wandelaars van het team omhoog, op vrijdag negen wielrenners. Doel 2: boven komen. Doel 1: zoveel mogelijk geld binnenhalen voor goede doelen.

Het team bestaat uit collega’s van de kantoren Zwolle, IJsselmuiden en Meppel. Helemaal toevallig is de grote belangstelling vanuit Alfa niet, zegt kantoorleider Henk de Raad van de vestiging in IJsselmuiden én zelf fanatiek op twee wielen. “Ja, we zijn wel een fietslievende organisatie. Met Alfa hebben we jarenlang de Ride for the Roses gesponsord. En Christel Claassen, de teamleider van het mkb-team in Zwolle, is bestuurslid van de stichting Groot Verzet Tegen Kanker en zij loopt ook zelf mee.”

Met een groot verzet - voor de niet-wielerfans: een zware versnelling - de Mont Ventoux beklimmen is echter geen optie. In totaal is het zo’n twintig kilometer klimmen, met stukken die tien procent omhoog gaan. De berg beklimmen is mogelijk vanaf verschillende kanten. De ene beklimming is wat zwaarder dan de andere. Maar voor alle routes geldt: bovenop komen is een prestatie. “Het gemene ervan is dat je op een gegeven moment denkt dat je er bent. Maar dan móet je nog zes kilometer omhoog”, zegt ervaringsdeskundige Henk, die al eens eerder per fiets de top op 1912 meter aantikte.

Groepsgevoel

“Er zijn ook mensen in ons team die voor het eerst zo’n uitdaging aangaan. Dat vind ik hartstikke stoer. Maar het gaat niet alleen maar om de sportieve prestatie. Het gaat ook om het groepsgevoel”, verwijst Henk naar de toekomstige samensmelting van de drie vestigingen. Alle drie sluiten de deuren om een nieuw pand in Zwolle te betrekken. Henk: “Ik vind het altijd al mooi om samen met collega’s iets te gaan doen, zeker omdat het voor het goede doel is. En omdat we met elkaar naar één vestiging toe gaan kunnen we door de deelname aan Groot Verzet Tegen Kanker elkaar alvast beter leren kennen.”

Tien mille

Om het groepsgevoel alvast een beetje aan te wakkeren is het team acties aan het opzetten. “We zijn in de weken voor Pasen bezig geweest om paaseieren te verkopen. Daarnaast gaat er een busje mee naar Frankrijk. Op dat busje kunnen ondernemers die ons sponsoren hun logo kwijt op magneetplaten.” Het doel van de Alfa-delegatie is om uiteindelijk een bedrag van tien mille naar boven te halen. Dat is bestemd voor twee goede doelen. Naast de donatie aan het KWF mag elk team een eigen goed doel kiezen voor vijftig procent van het opgehaald bedrag. Die helft gaat namens Alfa naar de hospice in Zwolle. Deelnemers betalen uiteraard hun eigen reiskosten. Ook trekt Alfa zélf de portemonnee. Henk: “Toen de directie van onze plannen hoorde, hebben ze besloten om het inschrijfgeld en de huur van de accommodatie voor hun rekening te nemen.”

Trainingskilometers

Voor de deelnemers van het team staan nog een paar gezamenlijke trainingen op het programma. Al komt Henk ook zelf wel aan de noodzakelijke trainingskilometers. “Twee keer in de week maak ik ‘s avonds een rondje. En dan maken we in het weekend nog een langere tocht. Ik woon in IJsselmuiden en dan zit je hier precies tussen de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je kunt richting de Weerribben, naar de Holterberg of de kant van de Veluwe op.”

Fietsend naar kantoor in IJsselmuiden zit er voor de sportieve kantoorleider echter niet in. Lachend: “Nee, ik woon maar vierhonderd meter verderop. Dat is de moeite niet. Maar ik heb een paar klanten in de buurt zitten en daar ga ik weleens op de fiets naartoe. En anders neem ik de elektrische auto die we met onze collega’s op kantoor delen voor ritten naar klanten.”

Wie een bijdrage wil leveren aan team Alfa gaat voor Groot Verzet Tegen Kanker en kan kijken op grootverzettegenkanker.nl. Namens Henk en zijn sportieve collega’s: Dank je wel!

 

Henk de Raad

Henk de Raad

Teamleider agro

088 2533010 | hderaad@alfa.nl


Meer over Henk