Michiel van Hierden

Michiel van Hierden

Assistent accountant

Sinds juni 2020 ben ik junior assistent accountant bij Alfa in Zutphen, nadat ik er eerder al vijf maanden stage heb gelopen. Mijn baan voor drie dagen combineer ik nu nog met de studie accountancy aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Affiniteit met cijfers heb ik altijd al gehad. Op de middelbare school merkte ik al dat vakken als economie en boekhouden mij aanspraken.

De keus voor Alfa heb ik bewust gemaakt. De stap van de theorie naar de praktijk maak je veel sneller in een grotere organisatie, waar meer gelegenheid is om te leren. Een grote organisatie, maar wel met kleinere kantoren zoals Zutphen. Daardoor voelt Alfa niet groot, maar heb je wel korte lijnen.

Als junior assistent accountant krijg je meteen al veel verantwoordelijkheid. Ook al begin ik net en heb ik mijn opleiding nog niet afgerond: ik heb nu vooral samenstelwerk te doen, het deel van het accountancywerk dat een stap verder gaat dan het boeken van administraties. Bij Alfa krijg ik ook de ruimte om me te verdiepen in automatisering. Klanten die vragen over automatisering hebben komen daardoor al gauw bij mij terecht. Dat contact met klanten heeft mij ook enthousiast gemaakt om meer de richting van de adviserende accountant op te gaan.

Buiten mijn werk bij Alfa heb ik mijn kennis van automatisering ook opgedaan bij CJW-Zomerkampen, een zomerkamp vanuit Brummen dat gehouden wordt in Zeddam. En bij Sportclub Brummen, de voetbalvereniging in mijn woonplaats waar ik lid van ben. Voetbal is mijn hobby, niet alleen als speler in een vriendenteam en als scheidsrechter maar ook als enthousiast supporter van Feyenoord.


Recente artikelen van Michiel

“Je leert door te doen, die vrijheid krijg je bij Alfa”

“Je leert door te doen, die vrijheid krijg je bij Alfa”

27 december 2021

Midden op het middenveld, is z’n positie in het vrienden-voetbalteam. Die plek is misschien wel symbolisch voor zijn rol in het dagelijks leven: junior assistent accountant bij Alfa.