Banner

Winterswijk is klein en toch groot. Dat is Alfa ook

1 september 2021 | Door:  Joanne Grooten-Mengers

Ze heeft nooit gesolliciteerd bij Alfa. En toch werkt Joanne Grooten er, inmiddels met veel plezier. Via de overname van Novel Groep hing er twee jaar terug op het kantoor aan de Roelvinkstraat ineens een Alfa-vlag en werd Joanne een Alfa-medewerker. “Ik vond het best spannend. Alfa is toch een wat grotere, landelijke organisatie. Maar het voelt juist als een heel klein, dichtbij en persoonlijk kantoor”, zegt Joanne met twee jaar Alfa-ervaring op haar cv. Fiscaal adviseur staat er achter haar naam. Al kennen veel mensen in Winterswijk en omgeving haar ook als zangeres. “Nee, niet op kantoor. Dan komen de collega’s niet meer aan hun werk toe!”

Kom bij Alfa in Winterswijk binnen met een vraag over inkomsten- of erfbelasting dan is de kans groot dat je tegenover Joanne zit. Kleine nuance: “Het zijn wel mijn specialisaties, maar het is niet zo dat ik dat als enige doe. Je bent als fiscaal adviseur in de eerste plaats generalist. Waarom die twee onderwerpen? Omdat het leeft. Erfbelasting is dan wel minder leuk voor de klant, maar je kunt echt meedenken. Het gaat om iets heel persoonlijks. Vaak gaat het om moeilijke keuzes. Niet alleen het belastingvoordeel is interessant, maar ook wat de klant nu echt wil.”

Goed gevoel over Alfa

Met haar ervaring kan zij menige vraag ondertussen goed beantwoorden. Haar carrière begint bij een groot kantoor. Via een tussenstap bij een kleiner administratiekantoor komt Joanne bij Novel Groep terecht, dichtbij huis. Daar werkt ze twee jaar wanneer Alfa als overnamepartner in beeld komt. “Ik keek op dat moment wel eerst even de kat uit de boom. Maar de overname is heel goed begeleid. Ik kreeg er al snel een goed gevoel over. Alfa Winterswijk werkt nauw samen met de kantoren Zutphen, Aalten en Zelhem. Het vóelt helemaal niet groot, we zijn toch klein. Ik voel me inmiddels helemaal Alfa.”

Fiscaal team voor de Achterhoek

Ook ervaart Joanne de voordelen. “Binnen Alfa kan ik in een heel team van fiscalisten werken. Door de overname heb ik er veel fiscale collega’s bij gekregen. Daar heb ik veel contact mee, ook over de kantoren heen. Met het team voor de Achterhoek kwamen we vóór corona een dag in de week in kantoor Aalten bij elkaar. Je hoort van elkaar, je leert van elkaar. Je kunt het niet alleen doen. Je controleert elkaar ook. Dat is mooi, dat je samen met een team, waaronder ook accountants en diverse adviseurs, het beste voor een klant eruit kunt halen.”

‘Ja, dat klinkt saai’

Het vak staat nooit stil. Joanne: “Als fiscaal adviseur is het een leven lang leren. Alfa kent spitsuurstudies, Alfa Leerdagen en online webinars. En je kunt de keuze maken dat je meer over een bepaald onderwerp wilt weten. Dat is het leuke van het vak, en Alfa geeft mij die gelegenheid en ruimte.” Haar werkdag speelt zich voor een groot deel achter het bureau af. Lachend: “Ja, dat klinkt saai. Maar je krijgt heel veel uiteenlopende vragen en opdrachten, van ondernemers tot particulieren. En je hebt veel overleg met collega’s en met klanten.”

Tweede carrière als zangeres

Haar ‘tweede carrière’ als zangeres staat momenteel vanwege corona op een lager pitje. “Nou, het is echt een hobby hoor! Het zou heel pittig zijn om hier mijn geld mee te verdienen. Maar het is superleuk om te doen. De ene keer in een bandje, de andere keer met een gitarist op pad. Ik zing verschillende genres, van pop tot soul, jazz en gospel. Het is een mooie balans met het werk.”

Alfa Winterswijk lokaal dichtbij

En nu nog meer bekendheid in Winterswijk. Voor Alfa dan. “Alfa timmert inmiddels in Winterswijk ook aan de weg. Als kantoor past Alfa perfect in een dorp als Winterswijk. Groot, met de faciliteiten van een stad. Maar ook klein en gemoedelijk. Dat is wat Alfa ook is: overal dichtbij. We zijn wel groot, maar laagdrempelig en door het werken op onze decentrale vestigingen voelt het ook wel weer klein. We hebben veel specialismen en een compleet dienstenpakket, dat we samen kunnen afstemmen op de klant. Ik merk op de werkvloer dat er echt aandacht is voor klanten en voor elkaar. En dat is nou juist wat het werken bij Alfa zo leuk maakt!”

Joanne Grooten-Mengers

Joanne Grooten-Mengers

Fiscaal adviseur

088 2533558 | jgrooten@alfa.nl


Meer over Joanne