Banner

Uitnodiging voor de BGT-check ontvangen? Nu tijd voor actie!

9 juni 2021 | Door:  Marloes ter Woerds

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is de nieuwe digitale kaart van Nederland waarin de perceelsgegevens van verschillende instanties, zoals RVO, gemeenten en het Waterschap worden verzameld. Het doel is om onduidelijkheid van perceelsgrenzen weg te nemen door straks van één nieuwe grens uit te gaan.

Uitnodiging 

RVO nodigt alle boeren stapsgewijs uit om de nieuwe topografische grenzen te controleren.  Afgelopen jaar hebben de bedrijven in het noorden al een uitnodiging ontvangen. Er wordt langzaam naar het zuiden gewerkt. Op dit moment hebben de eerste bedrijven in de Achterhoek de uitnodiging al ontvangen. Misschien heb je de uitnodiging al ontvangen, anders zal deze zeker nog komen.  Je hebt 6 weken de tijd om te reageren!

Vul de BGT-check in

Als je de check niet invult gaat RVO ervan uit dat je het eens bent met de nieuwe grenzen. Dit kan invloed hebben op de gebruiksruimte mest en betalingsrechten. Met de BGT check wordt voorkomen dat later kostbare bezwaarprocedures moeten worden gevoerd. Voor meer informatie zie www.alfa.nl/bgt .

Wij beoordelen graag samen met jou de juistheid van de nieuwe perceelsgrenzen. Wil je de aanvraag door Alfa laten verzorgen of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met je adviseur bij Alfa.  Met ruim 30 kantoren zijn we overal dichtbij.

Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds

Bedrijfskundig adviseur

088 2531253 | mterwoerds@alfa.nl


Meer over Marloes