Banner

Henry Geessink: “Ik heb bij Alfa echt de ruimte gekregen voor mijn studie”

1 mei 2024 | Door:  Natalina Vujević

Hij vond zichzelf niet de boerenzoon die er voor 110 procent voor zou gaan. Maar als als aankomend AA (Accountant-Administratieconsulent) is Henry Geessink wel iemand die er 110 procent voor gaat. Naast z’n gezin en baan als - nu nog - assistent accountant bij Alfa in Zelhem heeft hij de theorie van zijn post-hbo-studie al gehaald. Nog een half jaartje praktijk, en dan is Henry waar hij wezen wil: “Ik wil meer met de klant aan tafel komen. Nog meer naar de toekomst kijken.”  

“Of het pittig is geweest? Het is te doen. Ik heb gestudeerd in de avonduren, de weekenden heb ik geprobeerd zoveel mogelijk vrij te houden. Maar je moet wel een strak schema voor jezelf hanteren. Ook omdat ik theorie en praktijk heb gecombineerd. Normaal gesproken doe je twee jaar theorie en daarna drie jaar praktijk. Daarom ben ik ook blij dat er de afgelopen tijd wat collega’s bij Alfa bij zijn gekomen. Daardoor kun je makkelijker wat werk afstaan. Het is bij Alfa niet: je doet dit er maar even bij naast je reguliere werk. Ik heb echt de ruimte gekregen voor mijn studie.” 

Sinds anderhalf jaar is Alfa de derde accountantsorganisatie op het cv van de 34-jarige inwoner van Rietmolen. Maar een jobhopper kun je Henry niet noemen. “Mijn eerste kantoor was in de tijd van de kredietcrisis. De accountantssector kwam daarmee ook onder druk te staan. Ik heb voor zekerheid gekozen en ben bij de gemeente Rheden aan de slag gegaan, als medewerker control.” Die zekerheid kwam met een klein risico, zegt hij. “De overstap van de overheid naar een accountantskantoor is niet altijd makkelijk. Er is toch een bepaald beeld van mensen die bij de overheid werken, heb ik gemerkt. Daarom ben ik mijn vorige kantoor dankbaar dat ze mij toch die kans hebben gegeven.”  

‘Ik word maar boer’ 

Nee, een vervolg als boer was nooit ter sprake gekomen. “Misschien heel vroeger, op de basisschool. Maar als je ziet hoe het er nu aan toe gaat: als boer moet je er 110 procent voor gaan. Je kunt niet zeggen: ik vind het wel leuk, dus ik word maar boer. Mijn zus zit nu in de maatschap. Mijn broer toont ook interesse. En misschien straks onze dochter van drie en een half wel, ze speelt heel graag met haar speelgoedtrekker!” 

Midden- en kleinbedrijf 

Ook in zijn werk bij Alfa heeft hij niet met de agrarische sector te maken. Zijn post-hbo-opleiding focust op het midden- en kleinbedrijf. “Het is een bewuste keuze geweest. De agrarische sector is een heel specifieke sector. Je hebt er specialistische kennis voor nodig. Elk agrarisch bedrijf is uniek, maar er is ook veel hetzelfde. In het midden- en kleinbedrijf heb je veel meer smaken. Je kunt in verschillende keukens kijken”, zegt de slagwerker van Show & Marchingband EVC Enschede én fanatiek FC Twente-supporter (‘ik ga naar alle thuiswedstrijden’). 

Meer voor klanten betekenen 

Want in verschillende keukens kijken is uiteindelijk de drijfveer geweest om naast baan en gezin aan de studie te beginnen. “Als AA kan ik meer voor klanten betekenen. Ik wil die klant van advies kunnen voorzien in een snel veranderende wereld. Eerder aan tafel komen, om samen naar de toekomst te kijken. Je gaat wel een document met die ondernemer bespreken, maar je moet ook door de behoefte van een ondernemer heen prikken: wat wil hij of zij nou echt? Daar moet ik nog wat verder in groeien. Het is voor mij ook een beetje een stap buiten mijn comfortzone. Ik ben van nature vrij rustig. Maar bij Alfa krijg ik die kans. Het is nooit ‘dit moet je doen’. Alfa wil echt maatwerk bieden. Niet alleen voor mij, ook voor andere collega’s. Als je ergens behoefte aan hebt, zal Alfa altijd kijken wat de mogelijkheden zijn.” 

Natalina Vujević

Natalina Vujević

Marketing en Communicatie

+31882531343 | nvujevic@alfa.nl


Meer over Natalina