Banner

Arjan Kruisselbrink nieuwe directievoorzitter van Alfa Aalten, Zelhem en Zutphen

27 december 2018 | Door:  Evelien Schuurman

Per 1 maart is Arjan Kruisselbrink de nieuwe directievoorzitter van de kantoren van Alfa in Aalten, Zelhem en Zutphen. Samen met directeur Evelien Schuurman krijgt hij de leiding over de drie kantoren in de Achterhoek. Arjan brengt veel ervaring, waaronder bancaire, met zich mee. Tot voor kort was hij directeur bedrijven van Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe.

Na 29 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële sector stapt Arjan over naar Alfa Accountants en Adviseurs. “Het is tijd voor iets nieuws in een andere adviesbranche. Verschillende mensen in mijn netwerk hebben mij geattendeerd op de functie van directievoorzitter bij Alfa. De wijze waarop zij omgaan met klanten en medewerkers, dichtbij en gericht op de ondernemende mens, daarvan werd ik echt enthousiast. Een mooi, waardegedreven bedrijf waar ik mij graag voor in wil zetten en dat ook nog voor het eerst vanuit de achtertuin, mijn geliefde Achterhoek.”

Lokaal aanwezig zijn


Arjan ziet veel kansen voor Alfa. “We kunnen onze dienstverlening in de regio verder op de kaart zetten en daarbij nog beter inspelen op veranderende klantwensen. Dit vraagt allereerst om goed luisteren naar klanten. Maar vervolgens is zelfstandigheid en vrijheid nodig om de juiste dienstverlening te bieden. Dat kan op lokaal niveau en dichtbij nog altijd het beste. Op een nuchtere en praktische manier. Uiteraard met als doel om ondernemers zo goed mogelijk te helpen om gezond en duurzaam te groeien. We houden hierbij rekening met trends en ontwikkelingen zoals economische vooruitzichten, digitalisering, innovatie en duurzaamheid en helpen ondernemers graag met kennis en het leggen van verbindingen. Het feit dat Alfa een sterk landelijk netwerk vormt en veel kennis in eigen huis heeft helpt daarbij geweldig.”

Ondernemers inspireren 


Vanaf 1990 heeft Arjan in verschillende functies voor zakelijke klanten bij lokale Rabobanken gewerkt, daarbij vele jaren in directierollen. “Ondernemers inspireren mij elke dag weer. Ze hebben creatieve ideeën, lef en risicobereidheid en zijn daarmee een belangrijke factor in onze maatschappij. Hen daarbij als organisatie kwalitatief goed te kunnen begeleiden, spiegelen en adviseren en dat samen met een sterk team in de regio neer te zetten, daar houd ik van”. De bancaire achtergrond ziet de nieuwe directievoorzitter als een pluspunt in zijn nieuwe rol. "Je ziet vaak dat de ondernemer, de accountant en de bank een drie-eenheid vormen. Vanuit mijn ervaring kan ik goed aangeven hoe een bank tegen een ondernemer aankijkt. Kortom een win-win situatie.”

Als directievoorzitter volgt Arjan Kruisselbrink Silvio Brockötter op. Silvio zal vanaf 2019 de focus leggen op de advisering van klanten in de functie van senior fiscalist.