Banner

Pand Alfa in Aalten aangepast: ‘Ondernemers weten soms nog niet wat we allemaal doen’

17 november 2021 | Door:  Arjan Kruisselbrink

Min of meer onzichtbaar heeft het pand van Alfa Accountants en Adviseurs in Aalten een metamorfose ondergaan. Onzichtbaar, omdat het vooral de binnenkant is die grondig onder handen is genomen. Door overbodige (archief)ruimtes tot kantoor te promoveren is plek gecreëerd voor de ongeveer 45 medewerkers. “Na het samengaan van Alfa en Novel Groep was die uitbreiding nodig”, zegt Arjan Kruisselbrink, directievoorzitter van de vier Alfa-kantoren in de Achterhoek. Aan de Nijverheidsweg 7C heeft Alfa niet alleen specialisten in huis voor administratie en accountancy, maar ook fiscale, juridische en bedrijfskundige adviseurs. Ook het team voor salaris en personeel dat de gehele Achterhoek bestrijkt heeft er onderdak gevonden.

“Veel ondernemers weten wel dat we hier zitten, maar niet altijd wat we allemaal onder één dak hebben”, zegt Arjan Kruisselbrink. De ondernemers waar Alfa zich op richt zijn vooral mkb’ers en agrariërs: echte familiebedrijven. Ook telt Alfa in Aalten een fors aantal particuliere klanten. Waar vóór het samengaan met Novel Groep hooguit twintig medewerkers actief waren, is er nu ruimte gecreëerd voor meer dan het dubbele aantal. “We hadden nog magazijnen uit het papieren tijdperk. Omdat klanten en wij meer en meer papierloos werken stonden die leeg. Maar qua verwarming en ventilatie waren die ruimtes niet goed bruikbaar als werkplek.”

Duurzaamste accountant van Nederland

Met dank aan installateur Voltman uit Bredevoort en coördinator Dietrick Kroneman van Alfa is het pand ook qua duurzaamheid nu up-to-date. Door de installatie van warmtewisselaars wordt het gebouw niet alleen energiezuinig verwarmd maar ook gekoeld. Arjan: “Op de eerste verdieping hebben we nogal wat glaswerk, waardoor we het in het verleden al vanaf het voorjaar niet altijd goed genoeg gekoeld kregen. Ook dat is nu duurzaam geregeld. De verlichting bestaat volledig uit automatische led-lampen.”

Die keus voor toekomstbestendige oplossingen is niet toevallig. Alfa wil de komende jaren verder uitgroeien tot de duurzaamste accountantsorganisatie van Nederland. Met het behalen van de B Corp certificering – net als Tony’s Chocolonely, Triodos Bank en Dopper - is daar zeven jaar terug al een stevige aanzet toe gegeven. “Adviseer je op duurzaam gebied, dan moet je ook zelf daarnaar handelen.”

Goed bereikbaar voor klanten

Een deel van het gebouw is ingericht als kantoortuin. Voor medewerkers die in alle rust iets willen uitwerken of met een klant bespreken zijn er aparte kamers. Ondanks de opkomst van het hybride werken - deels bij de klant, deels op kantoor en soms thuis - hecht Alfa er in Aalten aan samen te kunnen werken op kantoor en bereikbaar te zijn voor klanten. Arjan: “Ja zeker, ondanks de digitalisering zien we dat klanten hier graag binnenlopen. Daarom is er altijd een medewerker voorhanden als zij iemand willen spreken. We staan niet voor niets voor ‘persoonlijk’ en ‘dichtbij’. We hebben in Aalten een klein kantoor, maar met de voordelen van een landelijke organisatie.”

Eigen team Alfa Salaris en Personeel én juridisch advies

Aalten huisvest nu ook het team van Alfa Salaris en Personeel dat werkzaam is voor de vier kantoren in de Achterhoek (ook Zelhem, Zutphen en Winterswijk). De tien medewerkers verwerken de salarisadministratie en geven personeelsadvies. Daarnaast zijn er sinds dit jaar twee juridisch adviseurs vanuit Aalten voor de gehele regio actief. Zij zijn gespecialiseerd in het mkb en de agrosector. Een harmonieus huwelijk, noemt Arjan het samengaan van de twee kantoren dat alweer twee jaar terug plaatsvond. Mede doordat Alfa en Novel Groep op een steenworp afstand van elkaar gevestigd waren. De Achterhoekse mentaliteit deed de rest. “Ook de klanten van Novel Groep weten ons daardoor goed te vinden. Na de verbouwing hebben we een fris en deskundig team dat hier de komende jaren vooruit kan. Nog niet kennisgemaakt? Kom maar ‘an’!”

Alfa Accountants en Adviseurs is tijdens kantooruren te vinden op Nijverheidsweg 7c en 24 uur per dag op alfa.nl/aalten.

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan