Banner

Met DISC brengt Alfa je dichter bij een optimale aansturing van je bedrijf

13 augustus 2020 | Door:  Arjan Kruisselbrink

Herken je dat? Alle medewerkers zetten zich in voor een nieuw project, maar het lukt je maar niet om die ene collega te motiveren. Of je hebt twee waardevolle medewerkers in dienst die niet samen door één deur kunnen, het ene conflict is net opgelost en het volgende ligt alweer op de loer. Hoe ga je hiermee om? Hoe beoordeel je bij het aannemen van personeel of iemand binnen het team past. Heb je zicht op de samenwerking binnen het team en hoe coach je deze samenwerking?  Of is er een bedrijfsoverdracht op komst en wil je een productief team vormen? Wij helpen je graag verder met de DISC-persoonlijkheidsscan van Alfa.

Wat is DISC?

DISC is een persoonlijkheidsscan die inzicht geeft in de gedrags- en communicatiepatronen. De scan is gemakkelijk te gebruiken en te interpreteren voor de eindgebruiker. DISC is een gedragsgericht instrument die voorkeuren voor gedrag en communicatie in kaart brengt. Dit houdt dus in dat DISC een leidraad is tijdens de dagelijkse werkzaamheden en zeker geen scan om een label op mensen te plakken.

Vier stijlbeschrijvingen

De DISC persoonlijkheidsscan maakt gebruik van vier verschillende soorten stijlbeschrijvingen. Voor elke stijl wordt duidelijk wat er nodig is om iemand op zijn gemak te stellen. Waar de één zich al snel gecontroleerd voelt, heeft de ander veel behoefte aan het ontvangen van kaders en duidelijkheid. Verder wordt er ingegaan op teamrollen, valkuilen, persoonlijke groeigebieden en leiderschapsstijlen.

Wat levert een analyse op voor je bedrijf

1. Het helpt om beter met elkaar te communiceren
Soms praten mensen over precies hetzelfde maar 'verstaan ze elkaar niet'. Het lijkt wel of ze langs elkaar heen praten. Dit kan leiden tot onbegrip. De DISC-analyse kan sleutels bieden om beter met elkaar te communiceren.

2. Het helpt om conflicten op te lossen of te voorkomen
Als je begrijpt waarom iemand iets zegt of op een bepaalde manier handelt heb je hier meer begrip voor. Als je je bewust bent van een onderliggende reden kun je problemen al vaak voor zijn.

3. Het helpt om te waarderen dat medewerkers van elkaar verschillen
Iedereen is uniek en dat betekent dat iedereen zaken op een unieke manier aanpakt. Dat kan anders zijn dan hoe jij dat zou doen. Kennis van de persoonlijkheidsstijlen geeft ruimte om de ander te waarderen zoals hij of zij is.

4. Het helpt om samen meer te bereiken
Als je weet van elkaar hoe de persoon in kwestie het liefst benaderd wil worden en je houdt daar rekening mee, dan kun je samen meer bereiken. 

Kortom, met DISC brengt Alfa je dichterbij een optimale aansturing van je bedrijf!

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan