Banner

Controleer je voorlopige aanslag 2021

29 december 2020 | Door:  Danny Overkamp

Heb je jouw voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2021 ontvangen? Controleer deze dan goed want deze aanslag is gebaseerd op jouw bij de Belastingdienst bekende gegevens. Die kunnen nogal afwijken van jouw huidige situatie.

Invloed corona

De coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat jouw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kunt dan jouw voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan jouw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heb je jouw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als je dit jaar jouw hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je jouw voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen

Het wijzigen van jouw voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van jouw te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting

Ook dit jaar kun je er weer voor kiezen jouw voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Heb je vragen over het wijzigen van jouw voorlopige aanslag, neem dan gerust contact met ons op.
 
Danny Overkamp

Danny Overkamp

Senior fiscaal adviseur

088 2533552 | doverkamp@alfa.nl


Meer over Danny