Banner

Arjans blog | Talenten spotten

6 juli 2020 | Door:  Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter Arjan Kruisselbrink maakt iedere dag veel mee bij Alfa Achterhoek. Hij deelt zijn ervaringen graag via zijn blog, Arjans Blog. We trappen af met 'talenten spotten'. Lees je mee? 

Arjan vertelt

In het najaar mocht ik samen met Tim Baakman te gast zijn tijdens een uitwisselingsdiner met studenten van de Financiële Studievereniging van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, kortweg FSHAN.

Alfa Accountants en Adviseurs is al jaren actief en betrokken partner van de FSHAN en ik mocht daar voor de eerste keer bij zijn. Hartstikke leuke ervaring en het bestuur had echt de moeite genomen om een goed gastheer te zijn en had dit tegelijkertijd ook heel professioneel neergezet. Wat heb ik die avond veel leuke en gemotiveerde studenten gesproken! Er blijkt veel animo om onze wereld in te stappen als accountant, auditor of fiscaal adviseur. En terecht, want het is een heel boeiend en mooi vak en ligt bovendien erg goed in de arbeidsmarkt. Na afloop heb ik via Linkedin contact gezocht met zo veel mogelijk studenten. Iemand moet het initiatief nemen toch? 
Altijd goed om wederzijds bij elkaar in de ‘contactenlijst’ te staan. Daar zijn dit soort avonden tenslotte ook wel een beetje voor bedoeld.

Hoe leuk was het om vorige week via LinkedIn te lezen dat één van die kanjers, Merel Roerdink, op zoek was naar een uitdaging naast haar 4e studiejaar, te starten in de vakantieperiode. We hadden hierover gelijk contact met elkaar en hoe tof, onafhankelijk daarvan had onze talentmanager Astrid Bosch ook al contact gezocht. We hebben dezelfde week nog een gesprek gepland. Ik had zelf tijdens het diner al een goede indruk van Merel gekregen, dus dat gesprek hebben we gepland met twee toppers van Alfa Achterhoek namelijk Evelien Schuurman, directeur accountancy, en uiteraard Astrid Bosch, talentmanager. Het gevoel was over en weer direct heel goed en daarom zijn er gelijk afspraken gemaakt en ….. 2 dagen later was Merel al op ons kantoor om haar allereerste officiële contract in de accountancybranche te tekenen.

Snel en met zo’n mooi resultaat, dat geeft ons allemaal een geweldige kick, Merel! Bedankt daarvoor. Van harte gefeliciteerd en veel succes bij Alfa in de Achterhoek gewenst!

Om een lang verhaal kort te maken… Ben je student of pas afgestudeerd en kom je toevallig in ons blikveld? Kijk er dan niet vreemd van op dat we contact met je zoeken. Mochten we je niet treffen? Ga ons dan volgen en stuur een connectieverzoek. In de Achterhoek is een welbekend citaat ‘Vaak bu’j te bange’!, dus doe dat gewoon….

Hartelijke groet,

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan