Banner

Arjans blog | Klimaatbeheersing

14 augustus 2020 | Door:  Arjan Kruisselbrink

Het is weer tijd voor een blog van directievoorzitter Arjan Kruisselbrink. Arjan maakt iedere dag veel mee bij Alfa Achterhoek en hij deelt zijn ervaringen graag via zijn blog. Dit keer deelt hij zijn verhaal over het aanpakken van de klimaatbeheersing van ons pand in Aalten. Lees je mee? 

Arjan vertelt

Op 1 november vorig jaar smolten Alfa Accountants en Adviseurs in de Achterhoek én Novel Accountants en Adviseurs samen. We zijn verder gegaan onder de naam Alfa Accountants en Adviseurs cluster Achterhoek. Door deze samenwerking zijn we sterker, zijn we MKB-specialist in de regio en hebben we vier kantoren in de regio namelijk in Aalten, Winterswijk, Zelhem en Zutphen. Vanuit deze vestigingen blijven we onze klanten voortaan actief en dichtbij bedienen.

Pand Aalten

De collega’s van Novel kantoor Aalten zijn per genoemde datum in het pand van Alfa in Aalten ingetrokken. We waren daar elkaars overburen, wel zo efficiënt. Het Alfa kantoor in Aalten kent inmiddels 45 moderne werkplekken en de nieuwe collega’s voelen zich er thuis. Wel is het pand qua klimaatbeheersing aan groot onderhoud toe en is het huidige systeem niet echt berekend op de maximale bezetting die we nu hanteren.

Het pand verbruikt veel gas en enkele ruimtes zijn niet goed genoeg te ventileren en te koelen. Dat komt onder andere omdat de accountantsbranche haar klanten helpt met het digitaliseren van haar administratie en waar vroeger (papieren) dossierarchieven zijn ingerekend zijn deze ruimtes nu als kantoorruimte in gebruik genomen. Dat vraagt natuurlijk wel een andere klimaatbeheersing.

Duurzame oplossing

Een dergelijke ingreep in een bestaand pand is natuurlijk best wel een operatie. Dat heeft wel wat teken- en rekenwerk gevraagd. Alfa gunt dit soort werkzaamheden graag aan lokale leveranciers/klanten in de dorpen waar we wij een kantoor hebben. Zo is het ook vanaf het begin ons doel geweest om deze ingrijpende aanpassing samen met onze huisinstallateur Installatiebedrijf Gerhard Voltman B.V. te gaan doen. Eigenaar Mike Voltman en projectleider Bart te Selle zijn vanaf het begin samen met onze adviseur Dick Mosterd betrokken en samen hebben we een goed plan gemaakt. Het feit dat Voltman inmiddels een jarenlange ervaring heeft met duurzame oplossingen en systeemtechnieken kwam goed van pas. Ook voor Voltman is de keuze voor ons nieuwe systeem met verwarmen, koelen en de luchtverversing een mooie uitdaging geweest. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een VRF Systeem (klimaatbeheersing met verwarming en airco in één) en een WTW-installatie (voor de warmte terugwinning). Een duurzame oplossing voor niet alleen een goed klimaat, maar ook een manier om efficiënter met energie om te gaan. Zo bieden we onze collega’s een prettigere werkomgeving, gaan we duurzamer met ons milieu om én is het energielabel gelijktijdig geschikt om de komende decennia vooruit te kunnen.

We kunnen starten!

Zowel Alfa als Voltman waren blij dat we in de afgelopen maand de handtekening onder de opdrachtbevestiging konden zetten. Daarmee kunnen we het proces van bestellen, bouwen en in gebruikstelling in gang gaan zetten. Mooi dat we zo samen en met vertrouwen in elkaar opgetrokken zijn en dit lokaal hebben kunnen regelen!

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan