Banner

Alfa en Novel 1 jaar samen!

5 november 2020 | Door:  Arjan Kruisselbrink

Afgelopen zondag 1 november was het alweer een jaar geleden dat Alfa Achterhoek en de Novel Groep in Aalten en Winterswijk (regio Achterhoek) zijn samengegaan. Wat is de tijd toch snel gegaan. We blikken graag met Arjan Kruisselbrink, directievoorzitter van Alfa in de Achterhoek, kort terug op de samenvoeging en het traject. 

Hoe sta je in coronatijd stil bij deze mijlpaal?  

“We hebben afgelopen dinsdag zelf bij alle collega’s van ons cluster inclusief stagiaires en de collega’s van ondersteunende teams een taart – volgens ons beleid - van een lokale bakker bezorgd. Woensdagochtend hebben we vervolgens via Teams een viermoment gehouden. Ondanks de coronabeperkingen toch een leuk en waardevol moment. Mijn collega's werken hard in lastige omstandigheden, dus dat was goed om te doen.”

Hoe heb je het traject van de samenvoeging ervaren? 

“Ik vond het heel leuk om hier mee bezig te zijn. Het voelde wél als een grote verantwoordelijkheid. Het was namelijk een behoorlijke stap en dat moet dan wel goedkomen. Te meer omdat er veel collega’s en klanten bij betrokken zijn. Ondanks de enorme klus, heb ik het als een positief traject ervaren waarbij ik heel veel medewerking, goede wil en enthousiasme van mijn directe collega’s heb ervaren. Dat is vanaf het eerste uur zo geweest en nog steeds! Zonder de constructieve houding van mijn collega’s was dit ook nooit gelukt. We zijn er nog niet, maar we zijn wel heel goed onderweg."

Wat is het belangrijkste aandachtspunt bij een samenvoeging?  

“Wat mij betreft is dat de manier waarop je met elkaar om gaat, consistent blijft en met structuur aan de slag gaat. Oftewel het is persoonlijk en intensief communiceren met elkaar. En een beetje met visie en een plan werken helpt enorm. Aandacht voor onze klanten en collega's. Corona helpt dan helaas niet in deze fase… Heel vaak zijn enorm goede ideeën uitgesteld of we moesten het compleet over een andere boeg gooien. Denk maar aan van de één op de andere dag thuiswerken en klanten via webinars en andere kanalen informeren.”

Je vertelde destijds het volgende: “Mede door onze samenvoeging krijgen wij met name een grote uitbreiding van onze mkb-praktijk. Bovendien kunnen wij vanuit de Achterhoek nog beter controleplichtige klanten bedienen en zullen we het bestaande team voor HR-diensten uitbouwen. Daarmee ontstaat een bredere basis om onze dienstverlening lokaal te behouden en op diverse terreinen nog verder uit te breiden. Bovendien zijn we door deze uitbreiding een nog aantrekkelijkere werkgever. Samen sterk en dichtbij!” Is dit ook uitgekomen, realiseer je de groei zoals je deze beoogd hebt?

“Ik ervaar dat absoluut zo. Alfa en Novel vullen elkaar op verschillende gebieden heel mooi aan en we zijn samen ook echt sterker geworden. Klanten gaan hier écht van profiteren. We hebben samen een groot, gespecialiseerd team voor Salaris en Personeel en hetzelfde geldt voor de RA-praktijk. Op recruitment, sales, marketing en op veel mkb-specialismen (financieringen, juridisch advies) zorgen we nu voor meer body en kunnen we verder verdiepen en verbreden. En dat allemaal met 4 kantoren heel dichtbij in onze eigen regio. We hebben even wat tijd nodig om dit voor alle klanten concreet te maken.”

Hoe kijk je naar de toekomst? 

“Ik zie alleen maar kansen en uitdagingen. We gaan ons best doen om onze klanten heel goed en breed te bedienen en te adviseren. Voor medewerkers omdat de grotere organisatie veel mogelijkheden geeft voor ontwikkeling en doorgroei en voor Alfa. Alfa is echt een mooie club, voor klanten en medewerkers."

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan