Hoe kun je als ondernemer op een verantwoorde manier met de belastingdruk omgaan? Dat is een vraag die ik graag help beantwoorden voor onze klanten. De fiscale kant van het ondernemen heeft mij altijd al getrokken. De belastinghuishouding van een onderneming optimaliseren vraagt vooral om vooruitkijken. Welke kansen dienen zich aan in de toekomst? Hoe ontwikkelt een bedrijf zich de komende jaren? Daarover met een ondernemer meedenken maakt mijn rol als fiscaal adviseur boeiend. Dat doe ik sinds september 2021 bij Alfa in Winterswijk, na eerder bijna zes jaar bij een collega-organisatie te hebben gewerkt.

Directeuren-grootaandeelhouders binnen een BV zijn mijn belangrijkste gesprekspartners. In dat gesprek gaat het niet alleen over zakelijke aspecten. Waar fiscale expertise ook een rol speelt is bij financiële planning. Ook dat is ander onderdeel van mijn functie, een onderdeel dat meer aan de persoon achter de ondernemer raakt. En ook daar is het weer boeiend om in een vaak onvoorspelbare toekomst die ondernemer de fiscale kaders mee te geven waarbinnen hij kan opereren.

Veel van mijn klanten ondernemen in het gebied dat ik al vanaf mijn geboorte zo goed ken: de Achterhoek. Ik vind het mooi om vanuit mijn rol als fiscaal adviseur een klein onderdeel te zijn van hun zakelijk succes. Net zoals ik het belangrijk vind om mij ook op andere manieren in te zetten voor de regio.


Recente artikelen van Maarten

Lenen van jouw BV? Fiscale resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Lenen van jouw BV? Fiscale resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

13 juni 2022

Lenen vanuit jouw eigen vennootschap (zoals een BV) aan jezelf in privé als DGA kan fiscaal aantrekkelijk zijn.

“Ik wist al dat Alfa een heel mensgerichte organisatie is”

“Ik wist al dat Alfa een heel mensgerichte organisatie is”

4 april 2022

Als hij ruim een half jaar terug binnenstapt voor een sollicitatiegesprek, doet z’n achternaam nog geen belletje rinkelen.