Als relatiemanager fungeer ik als strategisch klankbord voor ondernemers en bestuurders. Je kunt daarbij onder meer denken aan het geven van persoonlijke (financiële en/of bedrijfskundige) ondersteuning en begeleiding gericht op het bieden van (nieuwe) inzichten, focus en structuur. Met mijn bancaire achtergrond ben ik goed in staat om cijfers te interpreteren en te duiden in relatie tot de strategische doelstellingen. Daarnaast begeleid ik financieringsaanvragen die voldoen aan de eisen die financiers stellen en zijn gericht op het verkrijgen van de beste tarieven en voorwaarden.

Ook ben ik gecertificeerd om DISC persoonlijkheidsanalyses af te nemen. De DISC persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

Naast bovenstaande werkzaamheden hou ik mij tenslotte actief bezig met het opbouwen en onderhouden van relaties en zakelijke netwerken. Dit doe ik o.a. door het lokaal aanbieden van brede financiële kennis en te verbinden met specialistische branchekennis. Het doel hierbij is om de resultaten van MKB-ondernemers te optimaliseren en lange termijn waarde te creëren.


Recente artikelen van Rick

ALFA HORECA SPECIAL deel 2 | Horeca tips voor ondernemers door ondernemers

ALFA HORECA SPECIAL deel 2 | Horeca tips voor ondernemers door ondernemers

28 mei 2020

Wij zijn voor deel 2 op pad gegaan en bezochten deze keer horeca-ondernemers Steakhouse Vivaldi in Winterswijk en Recreatiepark Sevink Molen in Winterswijk. Kijk je mee?