Als relatiemanager fungeer ik als strategisch klankbord voor ondernemers en bestuurders. Je kunt daarbij onder meer denken aan het geven van persoonlijke (financiële en/of bedrijfskundige) ondersteuning en begeleiding gericht op het bieden van (nieuwe) inzichten, focus en structuur. Met mijn bancaire achtergrond ben ik goed in staat om cijfers te interpreteren en te duiden in relatie tot de strategische doelstellingen. Daarnaast begeleid ik financieringsaanvragen die voldoen aan de eisen die financiers stellen en zijn gericht op het verkrijgen van de beste tarieven en voorwaarden.

Ook ben ik gecertificeerd om DISC persoonlijkheidsanalyses af te nemen. De DISC persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

Naast bovenstaande werkzaamheden hou ik mij tenslotte actief bezig met het opbouwen en onderhouden van relaties en zakelijke netwerken. Dit doe ik o.a. door het lokaal aanbieden van brede financiële kennis en te verbinden met specialistische branchekennis. Het doel hierbij is om de resultaten van MKB-ondernemers te optimaliseren en lange termijn waarde te creëren.


Recente artikelen van Rick

Ondernemer in beeld | Houthandel Het Anker

Ondernemer in beeld | Houthandel Het Anker

4 oktober 2021

‘Absurd’, noemt Bas ter Voert de actuele situatie in de houthandel. “Nog nooit zoiets meegemaakt. En of we ooit weer teruggaan naar het oude normaal?” Hij haalt z’n schouders op.

Vanaf 1 april Tozo 4 aanvragen

Vanaf 1 april Tozo 4 aanvragen

31 maart 2021

Ondernemers die vanwege corona in financiële moeilijkheden zijn gekomen, kunnen vanaf 1 april Tozo 4 aanvragen bij hun gemeente.

Eerste vaststellingen TVL Q4 2020 naar ondernemers

Eerste vaststellingen TVL Q4 2020 naar ondernemers

23 maart 2021

De eerste verzoeken ter vaststelling van het omzetverlies over het vierde kwartaal (oktober t/m december) van 2020 zijn verstuurd naar ondernemers.

Meer investeringsvoordelen in 2021

Meer investeringsvoordelen in 2021

7 januari 2021

Ondernemers die investeren, krijgen dit jaar meer investeringsaftrek. Dit komt door aanpassingen aan de inflatie en de verhoging van de energie-investeringsaftrek.

Aanvragen TVL vanaf 25 november 12:00 uur

Aanvragen TVL vanaf 25 november 12:00 uur

24 november 2020

Ondernemers kunnen vanaf 25 november 2020 12:00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor de periode oktober tot en met december 2020.