Professionele ontwikkeling

Alfa heeft voor haar medewerkers een eigen professioneel ontwikkeltraject opgezet. Zo moedigen we collega's aan om te groeien in persoonlijk leiderschap.

Professioneel ontwikkeltraject

Groeien in je vakgebied gebeurt niet zomaar. Het vraagt inzet, tijd en aandacht. Zelf ben je de belangrijkste factor in je ontwikkeling. Tegelijkertijd zien we ook een rol weggelegd voor ons. Faciliterend en aanmoedigend. Vandaar dat wij een traject hebben ontworpen wat jou in staat stelt je groei te versnellen. Dat traject noemen wij het Professioneel Ontwikkeltraject, afgekort PO-traject. Het traject is opgesplitst in drie delen van twee jaar.

De eerste twee jaar staan in het teken van zaken als persoonlijke effectiviteit, adviesvaardigheden en personal branding.  Je gaat aan het werk met onderwerpen als loopbaanoriëntatie en karakterontwikkeling. Vervolgens kies je in welke richting - management, commercieel of adviseur – je verder wil ontwikkelen. Aan het einde van deze eerste twee jaar volgt een officieel erkend post hbo-certificaat.

Wie er aan dit traject mee mogen doen? Iedere nieuwkomer onder de 30 jaar met een hbo- of wo-diploma en de ambitie om te groeien in persoonlijk leiderschap.

Na het tweejarig PO-traject, volgen er twee jaren van praktijk, om tot slot - op uitnodiging - een mastertraject in te gaan. Dit mastertraject geeft de medewerker de bagage om uit te groeien tot een inspirator in zijn of haar vakgebied.