Betere wereld

Meer nog dan de ambitie om de beste organisatie van de wereld te zijn, hebben we de ambitie om de beste organisatie voor de wereld te zijn. Dit blijkt uit onze samenwerking met the Ride for the Roses, ZOA, the Dutch Solar Boat en Qredits. Daarnaast is Alfa in 2014 toegetreden tot B Corp, een netwerk van organisaties die business zien als een kracht om de wereld beter te maken.

B Corp

Alfa is sinds 1 december 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit Alfa zich aan bij de internationale groeiende groep van bedrijven die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Meer weten? Lees Alfa is een B Corp.

Bedrijven welke zich aansluiten bij het B Corp netwerk willen het verschil maken, elk op hun eigen manier. Dit verschil merk je ook op de werkvloer. Bekijk onderstaande film over het werken bij een B Corp:

Daarnaast ondersteunen wij:

Ride for the Roses

De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker, met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Alfa ondersteunt in samenwerking met KWF Kankerbestrijding de Ride for the Roses al jarenlang. Jaarlijks fietsen dan ook een groot aantal mensen via Alfa mee met de Ride. Wil je ook met Alfa meedoen met de Ride for the Roses? Meld je aan via een Alfa vestiging in de buurt.

ZOA

ZOA-Vluchtelingenzorg ondersteunt mensen die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp, door hen te helpen hun leven opnieuw op te bouwen. Alfa vindt maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk en is daarom ook al jaren betrokken bij dit project. Meer weten over ZOA-Vluchtenlingenzorg? Kijk op www.zoa.nl.

Dutch Solar Boat team

Eén van de duurzame initiatieven waar Alfa een bijdrage aan levert is het Dutch Solar Boat team. Het solarboat racen zou getypeerd kunnen worden als een nieuwe dynamische sport waarbij duurzame technologie en verantwoord omgaan met de omgeving centraal staan. Alfa draagt duurzame initiatieven als Dutch Solar Boat dan ook een warm hart toe. Meer weten over Dutch Solar Boat en aankomende races? Kijk op www.dutchsolarboat.com.

Qredits

Qredits is de landelijke organisatie die microfinancieringen voor kleine ondernemers verstrekt. De stichting heeft geen winstoogmerk en zet al haar middelen en diensten in voor een betaalbare prijs. Het doel is om ondernemerschap in Nederland toegankelijker te maken, want ondernemers hebben de toekomst. Alfa ondersteunt dit van harte en speelt een rol in de persoonlijke coaching van de ondernemers door het beschikbaar stellen van haar adviseurs. Meer weten over Qredits? Kijk op www.qredits.nl.

Zonnepanelen

Alfa investeert ook in duurzame energie door middel van zonnepanelen. In 2015 zijn er op onze vestigingen in Nijverdal en Zelhem zonnepanelen geplaatst. In 2016 gaan we verder met het plaatsen van zonnepanelen op de kantoren Wageningen en Raamsdonksveer. Bekijk hier twee korte filmpjes over de inzet van zonnepanelen.