Betere wereld

Meer nog dan de ambitie om de beste organisatie van de wereld te zijn, hebben we de ambitie om de beste organisatie voor de wereld te zijn. Dit blijkt uit onze samenwerking met: ZOA, the Dutch Solar Boat en Qredits. Daarnaast is Alfa in 2014 toegetreden tot B Corp, een netwerk van organisaties die business zien als een kracht om de wereld beter te maken.

B Corp

Alfa is sinds 1 december 2014 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee sluit Alfa zich aan bij de internationale groeiende groep van bedrijven die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Meer weten? Lees Alfa is een B Corp.

Bedrijven welke zich aansluiten bij het B Corp netwerk willen het verschil maken, elk op hun eigen manier. Dit verschil merk je ook op de werkvloer. Bekijk onderstaande film over het werken bij een B Corp:

Daarnaast ondersteunen wij:

ZOA

ZOA-Vluchtelingenzorg ondersteunt mensen die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp, door hen te helpen hun leven opnieuw op te bouwen. Alfa vindt maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk en is daarom ook al jaren betrokken bij dit project. Meer weten over ZOA-Vluchtenlingenzorg? Kijk op www.zoa.nl.

Qredits

Qredits is de landelijke organisatie die microfinancieringen voor kleine ondernemers verstrekt. De stichting heeft geen winstoogmerk en zet al haar middelen en diensten in voor een betaalbare prijs. Het doel is om ondernemerschap in Nederland toegankelijker te maken, want ondernemers hebben de toekomst. Alfa ondersteunt dit van harte en speelt een rol in de persoonlijke coaching van de ondernemers door het beschikbaar stellen van haar adviseurs. Meer weten over Qredits? Kijk op www.qredits.nl.

Zonnepanelen

Alfa investeert ook in duurzame energie door middel van zonnepanelen. In de laatste drie jaren hebben we de daken van negen Alfa-kantoren gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Bekijk hier twee korte filmpjes over de inzet van zonnepanelen.