Banner

Veertig studenten op bezoek bij Alfa in Zwolle

30 januari 2020 | Door:  Jonny Hilberink

De afgelopen periode heeft Alfa in Zwolle nauw samengewerkt met veertig derdejaars studenten van hogeschool Windesheim. De studenten kregen als opdracht mee om een jaarrekening samen te stellen, de vennootschapsbelasting te berekenen en in een afsluitend gesprek de ‘fictieve’ klant te adviseren. “Op deze wijze komen studenten in aanraking met de praktijk en krijgen ze echt kennis van het beroep”, vertellen Alfa-collega’s en tevens begeleiders van de studenten Eric van den Beld en Susanna Tibben.

Steeds minder studenten kiezen voor de opleiding accountancy. Eric: “Het beroep wordt nog altijd als ‘stoffig’ ervaren en juist door deze praktijkopdrachten en de samenwerking met hogeschool Windesheim willen we laten zien en horen dat het inspirerend en innovatief kan zijn. We hebben de studenten in een tijdsbestek van vier maanden meegenomen en laten kennismaken met de praktijk.”

Adviesrol van de accountant

De rol van adviseur wordt steeds belangrijker. Tijdens de samenwerking met studenten werd hier dan ook nadrukkelijk bij stilgestaan. “Je moet in de huid van de klant kunnen kruipen en daarvoor moet je communicatief sterk zijn. ‘Waar ligt de klant wakker van? Durft hij te investeren? Is hij/zij klaar voor de toekomst?’ Dat is soms lastig en daarom hebben de studenten een communicatietraining gevolgd bij onze HRM-adviseur, Tim Baakman. Hij heeft de verschillende communicatiestijlen behandeld om een adviesgesprek goed vorm te geven. Niet alleen je deskundigheid maakt het verschil, maar ook de manier waarop je dit overbrengt richting je klant”, vertelt Susanna.

Groeien bij Alfa

Op 6 januari kwamen de studenten langs bij Alfa in Zwolle voor het afsluitende gesprek. De aankomende accountants hebben het project afgesloten met een ruime voldoende. Eric en Susanna: “Het was mooi om de nieuwe generatie accountants aan het werk te zien bij onze organisatie. Ze zijn gegroeid en hebben goed werk verzet. We hopen ze in de toekomst te mogen verwelkomen.”

Via deze weg bedankt Alfa alle studenten en de hogeschool Windesheim voor de samenwerking. Lijkt het jou nou ook leuk om bij Alfa te werken? Kijk dan eens voor de mogelijkheden op www.werkenbijalfa.nl.

 

 

 

Jonny Hilberink

Jonny Hilberink

Directievoorzitter

088 2533058 | jhilberink@alfa.nl


Meer over Jonny