Banner

Solliciteren in tijden van corona

23 april 2020 | Door:  Nicole Ensing

Online solliciteren voelt wellicht wat ongemakkelijk en zijn we niet helemaal gewend, maar is wel noodzakelijk tijdens de coronacrisis. Hoe gaat dit nou eigenlijk bij Alfa? En hoe bereid je jezelf hierop voor? Er is in een korte tijd veel gebeurd in de wereld. Dit maakt dat we met zijn allen een verantwoordelijkheid hebben. Een verantwoordelijkheid om ons leven anders in te delen dan we gewend zijn. Dat geldt ook voor ons werk hier bij Alfa. 

Andere aanpak

Toch blijft het soms lastig: je wilt iemand een warm ontvangst verzorgen en het persoonlijk maken. Tegelijkertijd vereist dat met de huidige maatregelen wel een andere aanpak dan je gewend bent. Je vraagt je misschien af of we nog op zoek zijn naar nieuwe collega's? Jazeker! Er staan landelijk veel vacatures open waar we nog mensen voor zoeken. Sollicitaties en wervingsprocessen gaan gewoon door binnen Alfa. Er zijn genoeg kansen en daarin denken wij graag op een creatieve manier mee in oplossingen. Daarnaast biedt deze situatie ook de kans om na te denken over je huidige functie. Zit je nog op je plek of heb je onzekerheden over de toekomst? We kunnen altijd eens op een vrijblijvende manier kennis met elkaar maken en ontdekken of Alfa bij je past.  

Het coronavirus raakt ook ons sollicitatieproces

Wat zijn de gevolgen voor het sollicitatieproces? Het eerste kennismakingsgesprek zal plaatsvinden via een online medium. Dit kan zijn via Microsoft Teams of Whatsapp. Het tweede sollicitatiegesprek voer je in overleg met elkaar face to face met één medewerker van Alfa. Mocht dit met meerdere collega’s zijn dan zal het gesprek via een online medium gevoerd worden.  

Voorbereiding kennismakingsgesprek

Het is daarnaast belangrijk om goed voorbereid te zijn op een kennismakingsgesprek. Benieuwd hoe? Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen. 

Neem gerust contact op als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of eens vrijblijvend wil kennismaken en wie weet ontmoeten we elkaar snel online. Samen komen we verder! 

Benieuwd naar de huidige vacatures? Klik dan hier en wie weet is een nieuwe uitdaging dichterbij dan je denkt. 

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole