Banner

November uitgeroepen tot ‘Groeimaand’ bij Alfa

18 november 2020 | Door:  Adriënne Visscher

Officieel staan de maanden mei en juni te boek als ‘groeimaanden’ in de agrarische sector. Bij Alfa valt het groeiseizoen echter iets later: in de maand november. Dit jaar konden de medewerkers een maand lang grasduinen in meer dan duizend online trainingen en workshops. Deels vaktechnisch van aard, deels gericht op persoonlijke vaardigheden. De Alfa Groeimaand vervangt de jaarlijkse Alfa Leerdag die dit jaar vanwege corona niet is gehouden.

“We zeggen altijd dat we trainen en opleiden belangrijk vinden bij Alfa. Normaal gesproken waren we in juni met al onze duizend medewerkers bij elkaar gekomen voor de Alfa Leerdag. Ondanks dat in deze periode de focus van iedereen heel sterk op corona ligt, willen we juist nu ruimte bieden voor de ontwikkeling van iedereen. En de Alfa Groeimaand legt meteen een relatie met de campagne ‘Groeien bij Alfa’ om nieuwe medewerkers te werven”, vertelt HRM-adviseur Adriënne Visscher van Alfa.

Ontwikkelen is voor accountants en fiscaal adviseurs ook verplicht; zij moeten jaarlijks een vastgesteld aantal PE-punten halen, de afkorting voor Permanente Educatie. Die trainingen worden altijd intern gegeven door de eigen accountants, fiscalisten en bedrijfskundigen. Ook die zijn nu naar internet verhuisd, in de vorm van live events op vaste dagen en vaste momenten.

Online platform Studytube

Daarnaast is Alfa als pilot een samenwerking aangegaan met het online platform Studytube. Dat biedt meer dan duizend online trainingen, workshops en e-learnings aan die medewerkers kunnen volgen. Elke medewerker mag van Alfa vier uur werktijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Wie nóg leergieriger is staat het uiteraard vrij om in eigen tijd onbeperkt van het aanbod aan educatie gebruik te maken.

Live workout

Adriënne: “We hebben zo een heel breed aanbod met uiteenlopende content: vaktechnische trainingen, trainingen over duurzaamheid en ICT-trainingen maar ook een leiderschapsprogramma.” Ook vitaliteit krijgt in de groeimaand november aandacht. Zo organiseerde Alfa een training gezondheid en thuiswerken en een live workout. “Eerst een korte uitleg, daarna twintig minuten oefeningen doen. Dan doet iedereen op het scherm achter de camera mee. Heel leuk, en zo zie je meteen je eigen collega’s weer eens.”

Veel positieve reacties

De interesse van Alfa-collega’s om deel te nemen aan trainingen en workshops is groot. Adriënne: “Half november hadden we al 4000 inschrijvingen van Alfa-medewerkers voor de live events, de korte video’s en de e-learnings. Ook van collega’s heb ik al veel positieve reacties gehoord.” Een paar reacties:

Voorlopig blijft het gebruik van Studytube daarom niet beperkt tot de Alfa Groeimaand: ook in december kunnen medewerkers nog inloggen om gratis deel te nemen aan een training.

Of Adriënne zelf al een training op Studytube heeft gevolgd? “Ha, dat is altijd mijn manco. Je bent zo druk met het organiseren voor de Alfa Groeimaand dat het inschrijven voor een training erbij inschiet.” Lachend: “Maar als het goed is heb ik nog de training ‘Ontspanningsoefeningen voor een gezonde pauze’ op het programma staan!”

Adriënne Visscher

Adriënne Visscher

HRM adviseur

088 2531054 | avisscher@alfa.nl


Meer over Adriënne