Banner

Leren tijdens de opleiding ‘Persoonlijk Leiderschap’ van Alfa

17 juni 2020 | Door:  Annemiek Pelle

Alfa biedt jonge, ambitieuze collega’s een Professioneel Ontwikkeltraject (PO-traject) aan. Een onderdeel van dit PO-traject is de opleiding Persoonlijk Leiderschap. Een brede opleiding, waarbij jij als persoon centraal staat in de context van professionaliteit, loopbaan, adviseur en klant. Na deze opleiding ontvang je een erkend post hbo-certificaat en heb je ook nog de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling in de reflectie- en keuze periode en het mastertraject. Ik spreek met Sabine Rozeboom, belastingadviseur bij Alfa in Bennekom en tevens werkzaam bij Alfa Wageningen op bureau Vaktechniek Fiscaal.

Sabine vertelt enthousiast het volgende: “Twee jaar geleden kreeg ik de vraag of ik wilde starten met de opleiding Persoonlijk leiderschap. In die periode was ik nog bezig met de afronding van een master en de oplevering van een nieuwbouwhuis. Ik vroeg mij af of dit de ideale periode was om te starten. Nu achteraf kan ik volmondig ja zeggen. De opleiding is voornamelijk gericht op persoonlijke ontwikkeling en alles daaromheen. De daadwerkelijke studielast bestaat uit voorbereidings- en praktijkopdrachten, en natuurlijk de trainingsdagen zelf. Ik merkte al snel dat ik veel oefeningen direct kon toepassen in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het aanscherpen van je elevatorpitch, een korte presentatie van jezelf in maximaal 1 minuut, op een netwerkbijeenkomst”

Een portfolio bijhouden om inzicht te krijgen in je kwaliteiten

Tijdens de opleiding wordt aan de deelnemers gevraagd om een portfolio bij te houden zodat je inzicht krijgt in je eigen capaciteiten. Je staat stil bij je sterke competenties en je geeft aandacht aan je minder ontwikkelde competenties. In het portfolio staan diverse opdrachten en reflecties die de deelnemers tijdens het traject hebben ontvangen. Sabine licht toe: “Ik werd behoorlijk uitgedaagd om met mezelf aan de slag te gaan. Hoe wil ik mijzelf ontwikkelen? Wat vind ik belangrijk in mijn carrière? Hoe wil ik groeien? Wat heb ik hiervoor nodig? Wat zijn mijn valkuilen? Vraagstukken die soms confronterend waren, maar ook interessant voor mijn verdere loopbaan. Ik werd echt uitgedaagd om met mezelf aan de slag te gaan. Gelukkig kreeg ik hierbij ondersteuning van mijn aangewezen coach en collega Kees Cuperus van Alfa in Bennekom. De gesprekken met mijn coach hebben geholpen om visie en inzicht te krijgen over mijn eigen ontwikkeling en mijn relatie tot Alfa.”

De kracht van herhaling

Sabine heeft diverse opleidingen gevolgd. Zo is ze afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen richting Fiscaal Recht & Economie en heeft ze de Master Fiscaal Recht afgerond op Nyenrode Business Universiteit. “Soms was de theorie van de opleiding Persoonlijk Leiderschap een herhaling van stof uit eerdere opleidingen, maar het zit ‘m in de kracht van herhaling. Wanneer je wilt dat mensen je boodschap onthouden, dan moet je hem herhalen. En dan is het aan jou wat je ermee doet. Zo is het ook bij deze opleiding, je staat zelf aan het roer en bepaalt zelf wat je eruit wilt halen voor je verdere loopbaan. Als je ooit de kans krijgt om de opleiding te volgen, dan zou ik zeggen: DOEN!”

Werken bij Alfa

Zou jij ook deze opleiding willen volgen en ben je op zoek naar een nieuwe baan in een financiële omgeving, of ken jij iemand uit jouw netwerk die graag wil werken in de accountancywereld? Kijk dan eens op www.werkenbijalfa.nl. We nodigen belangstellenden graag uit voor een vrijblijvende kennismaking en vertellen dan meer over onze organisatie.

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek