Banner

Hoe Saskia de Vries met een paardensprong bij Alfa begon

18 april 2019 | Door:  Saskia Achterkamp-de Vries

Het is dat de afstand van haar woonplaats Beemte Broekland naar IJsselmuiden 43 kilometer is, enkele reis. Anders zou Saskia de Vries voor woon/werk-verkeer ongetwijfeld aan één PK genoeg hebben: de paardenkracht van haar eigen dressuurpaard Cassandro, waarmee ze regelmatig aan wedstrijden deelneemt en die het grootste deel van haar vrije tijd opslokt. Vooral sinds Saskia sinds 1 november als assistent-accountant Alfa is komen versterken, blijven er naast de 40 uur werk maar weinig ongevulde uurtjes over.

Die dressuur is voor Saskia niet alleen hobby, de paardensport heeft voor haar ook bedrijfsmatige interesse. “lk heb hippische bedrijfskunde gestudeerd in Dronten. Die studie heeft veel raakvlakken met de agribusiness, maar het is toch een aparte specialisatie waarin alle aspecten van de paardenhouderij terugkeren. Je kunt er geen manege- of pensionhouder mee worden, maar je krijgt wel alles mee van de bedrijfsvoering erachter.”

Daarmee past haar specialisatie goed bij die van Alfa, dat als kantoor al heel breed is georiënteerd in de agrarische sector. Toch was er een figuurlijke paardensprong voor nodig om haar in de herfst van 2018 te laten solliciteren op een vacature voor assistent-accountant. “Nee, ik had zelf ook niet een-twee-drie verwacht dat ik hier terecht zou komen”, zegt Saskia lachend. “Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen bij ABN-AMRO. Zo kwam ik in aanraking met zaken als boekhouding en financiën. En dat sprak toch wel heel erg aan. Ik ben gericht naar vacatures gaan zoeken.”

Alfa kende ze ‘van horen zeggen’. “lk kwam op gesprek en merkte dat Alfa een heel mensgerichte organisatie is. En Alfa is ook veel met dieren bezig. Dat past goed bij mij, van kleins af aan ben ik al gek met dieren.”

Dressuurwedstrijden

Thuis in Beemte Broekland - een plaatsje met niet meer dan een paar huizen ten noorden van Apeldoorn - staat haar eigen paard, Cassandro. Saskia rijdt er regelmatig dressuurwedstrijden mee. Op niveau zelfs, want de kenners weten dat niveau Z1 flink wat oefening vraagt. Saskia: “Dat kost veel tijd, ja. ‘s Avonds ben ik gauw anderhalf, twee uur aan het rijden. Soms rijd ik ook op het paard van de buurvrouw en ben ik drie uur bezig. En het is niet alleen rijden, het is ook de stal uitmesten, voeren... ‘s Ochtends voor het werk begint het al met Cassandro buiten zetten.”

Goed naar mijn zin

Het zijn drukke tijden, maar ze doet het met plezier. Ook omdat de stap naar Alfa in IJsselmuiden bevalt. “Als assistent-accountant ben je bezig met het verwerken van de boekhouding, het doen van aangiftes en het opstellen van de jaarrekening. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Leuke collega’s, die altijd voor je klaar staan. Als ik een vraag heb of ergens mee zit hoef ik het maar te vragen op de afdeling en is het meteen: ‘Zullen we er samen even naar kijken?’ Dat werkt prettig. Je hebt bij Alfa echt het idee dat je erbij hoort.”

Acht jaar studie

Durft ze al verder te kijken, naar een carrière in de accountancy? “In combinatie met mijn mbo-vooropleiding heb ik er nu acht jaar studie opzitten. Laat mij nu eerst maar eens een jaartje werken om te kijken wat dit is. Ik heb geen echte accountantsopleiding gedaan, dus er is voor mij nog een hoop te leren of bij te scholen. Na de zomer ga ik weleens kijken wat precies de mogelijkheden zijn bij Alfa. En waar ik mijn kennis nog moet aanvullen om mijzelf in de toekomst verder te verbreden of te specialiseren.”

Saskia Achterkamp-de Vries

Saskia Achterkamp-de Vries

Assistent accountant

3016 | saskiadevries@alfa.nl


Meer over Saskia