Rohalt Janssens

Rohalt Janssens

Bureau Vaktechniek Accountancy

Ik ben AA-accountant op het hoofdkantoor in Wageningen en ondersteun mijn collega’s met vragen rondom financiële verslaggeving. De maatschappij verandert snel en wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Ik ben medeverantwoordelijk om de kwaliteit en dienstverlening naar onze klanten op hoog niveau te houden. Hiervoor geef ik trainingen en workshops aan (assistent-) accountants zowel binnen als buiten Alfa. Ook ben ik docent aan de Hogeschool Avans. Ik geef hier lessen zoals financial accounting en consolidatie.

 

Daarnaast zet ik me graag in om de wereld een stukje mooier te maken. Zo ben ik betrokken bij een organisatie die mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek biedt binnen reguliere bedrijven en organisaties.


Recente artikelen van Rohalt

Betaalt een afnemer €10.000 of meer contant? Let dan op!

Betaalt een afnemer €10.000 of meer contant? Let dan op!

22 augustus 2018

Heb je goederen of diensten verkocht en is de rekening hoger dan € 10.000? Vergeet dan het cliëntenonderzoek niet als je afnemer contant wil betalen. Volgens de WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) ben je dat verplicht. Gaat het om een ongebruikelijke transactie? En vergeet je die te melden? Dat kan je duur komen te staan.

Wat houdt een WWFT-cliëntenonderzoek in?

Wat houdt een WWFT-cliëntenonderzoek in?

22 augustus 2018

Handel je in goederen en gaan daarbij weleens contanten van minstens € 10.000 in om? Dan behoor je tot een instelling onder de WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Dit betekent dat je minstens moet weten met wie je zaken doet. Een cliëntenonderzoek geeft je de beschikking over de identiteitsgegevens van je handelspartner.