Banner

Partnerschap Social Impact Factory en Alfa Accountants en Adviseurs

12 oktober 2017 | Door:  Fou-Khan Tsang

Op dinsdag 10 oktober jl. hebben Social Impact Factory en Alfa Accountants en Adviseurs een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Social Impact Factory (SIF) in hartje Utrecht is een hotspot voor bedrijven die overtuigd kiezen voor sociaal ondernemerschap. Door het ondertekenen van deze overeenkomst stimuleert Alfa Accountants en Adviseurs sociaal ondernemerschap in Utrecht en is de accountantsorganisatie ook officieel innovatiepartner van SIF Utrecht.

SIF is een initiatief van de B Corp-bedrijven Kirkman Company, Seats2meet.com International, Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs en de Stichting Social Impact Factory.  SIF Utrecht biedt vanuit hun markante pand tegenover Tivoli Vredenburg in hartje Utrecht een ontmoetings- en werkplek voor zzp’ers, start-ups en scale ups en gevestigde bedrijven. Alfa Accountants en Adviseurs zal als innovatiepartner samen met SIF optrekken, om zo sociaal ondernemerschap in Utrecht te stimuleren.

Impact door dialoog en kennisdeling

Fou-Khan Tsang (voorzitter Raad van Bestuur van Alfa): “Wij verwachten veel van dit partnerschap met SIF Utrecht. Het is een inspirerende, dynamische ontmoetingsplek voor ondernemers, die vanuit heel diverse achtergronden met elkaar het gesprek aangaan. Over de manier waarop zij sociaal impact mogelijk willen maken en over de wijze waarop zij hun eigen bedrijf willen verduurzamen. Tijdens de zogeheten ‘innovatielabs’ werken we graag mee aan de ontwikkeling van deze thema’s. Bijvoorbeeld op het terrein van waarderingsvraagstukken bij een circulaire jaarrekening en de vergroening van het belastingstelsel. We vinden het belangrijk om in dialoog met andere ondernemers bij te dragen aan het oplossen van vraagstukken die de circulaire economie aan onze samenleving stelt.”

Felix Lepoutre (directeur SIF): “SIF Utrecht is een ‘clubhuis’ voor sociaal ondernemers en organisaties die nadrukkelijk(er) sociaal willen ondernemen. Alfa vervult in het kader van ons partnerschap een belangrijke rol in het stimuleren van dit sociaal ondernemerschap. Zij helpen andere sociaal ondernemers onder meer met het inzicht dat er bij een duurzaam bedrijf ook een duurzame boekhouding hoort ook je exploitatie moet duurzaam zijn. De belangrijkste stap in de samenwerking is dat we Alfa’s ervaring en kennis nu ook kunnen betrekken in onze innovatielabs.”

Bundeling denkkracht en innovatiekracht

“Een aantal medewerkers van onze Alfa-vestiging in IJsselstein heeft nu een werkplek bij SIF Utrecht”, vervolgt Fou-Khan Tsang. “Hierdoor kunnen sociale ondernemers binnen de SIF-muren gemakkelijk met hun vragen bij hen aankloppen. Voor Alfa is dat een gemakkelijke manier om in contact te komen met gelijkgestemde (potentiële) klanten, maar we zien ook het hogere doel van SIF Utrecht. Dat is het opbouwen van een netwerk met allerlei soorten bedrijven, die collectief over heel veel denkkracht en innovatiekracht beschikken.”

Over SIF Utrecht

Social Impact Factory (SIF), in 2014 opgericht als hotspot voor sociaal ondernemerschap, is gevestigd aan Vredenburg 40 in Utrecht. Hier wisselen sociaal ondernemers kennis en ervaring met elkaar uit en worden ook oplossingen bedacht voor uitdagingen in sociale duurzaamheid binnen en rondom gemeenten, overheden en corporates. Voor meer informatie over SIF klik hier.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

088 2531000 | ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan