Banner

Sandra Addink en Peter Ruys benoemd tot nieuwe leden Raad van Commissarissen Alfa

27 februari 2017 | Door:  Fou-Khan Tsang

Alfa heeft per 1 januari 2017 Mevrouw ing. J.W. Addink-Berendsen AA (Sandra) en de heer mr. P.H. Ruys (Peter) benoemd tot leden van de Raad van Commissarissen. Per diezelfde datum is de heer J. Meerman (Jan) afgetreden.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur, op de algemene gang van zaken in de vennootschap, en de met haar verbonden ondernemingen. Fou-Khan Tsang, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa is trots op de benoemingen. “De Raad van Commissarissen geeft ons gevraagd en ongevraagd advies. De nieuwe leden zijn innovatief en veelzijdig, en gemotiveerd om met een scherpe blik naar onze organisatie te kijken.” De voltallige Raad van Commissarissen bestaat per bovengenoemde datum uit Sandra Addink, Piet Boer, Cees Kuijvenhoven, Peter Ruys en Jaap Wielaart.

Benoeming Sandra Addink

Sandra Addink heeft samen met haar echtgenoot een melkveebedrijf in Markelo. Sinds 2014 is zij bestuurslid van Bestuur Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. Tevens is zij lid van de Raad van Commissarissen van de Koninklijke FrieslandCampina N.V., en lid van de Raad van Commissarissen bij ForFarmers N.V. Daarnaast houdt zij zich bezig met bestuurlijke activiteiten gericht op de maatschappij en het accountantsberoep.

Benoeming Peter Ruys

Peter Ruys is directeur en oprichter van ZorgKiezer.nl, Hypotheek24.nl en DeGoedkoopsteNotaris.nl. Hij publiceert regelmatig over de gezondheidszorg en verzekeringen en wil daarmee het maatschappelijk debat stimuleren. Daarnaast is hij regelmatig spreker op congressen over innovatie in de financiële wereld en de zorg. Ook is hij een veel gevraagd deskundige over de zorg en aan zijn werk gerelateerde financiële onderwerpen bij diverse televisieprogramma en dagbladen.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

088 2531000 | ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan