Banner

Jaaroverzicht administratie en accountancy

12 december 2019 | Door:  Dirk ter Harmsel

Het einde en het begin van het jaar zijn periodes voor overzichten, lijstjes, bezinning, terugblikken en vooruitkijken. Afgelopen jaar zwom Maarten van der Weiden de Elfstedentocht geheel uit. Danny Vera is met Rollercoaster de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de Top 2000 van NPO Radio 2. Waarover hebben we het afgelopen jaar geschreven in onze accountancy nieuwsberichten? Een greep uit onze bijdragen.

Administratieve aandachtspunten voor startende ondernemers

Misschien droom je er al jaren van om je eigen bedrijf te starten. Maar het blijkt toch een hele stap. Waar moet je als starter op letten en wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier verder.

Administratie voeren: uitbesteden of zelf verzorgen?

Als ondernemer ben je verplicht om een goede boekhouding bij te houden. Je kunt dit uiteraard zelf doen, bijvoorbeeld omdat je daar plezier aan beleeft. Je kunt het ook uitbesteden, zodat je je spaarzame tijd voor je klanten kunt inzetten. Lees hier verder.

Kun jij al makkelijker digitaal administreren?

Digitalisering van de administratie is een veel besproken onderwerp. De vraag is inmiddels niet meer óf je overstapt maar wanneer. Lees hier over digitaliseren van je boekhouding, of hier specifiek over AgriNota.

Je bedrijfsstrategie: wat is jouw stip aan de horizon?

De toekomst is vaak een aspect waarover we te weinig nadenken. Waar wil je in de toekomst naartoe? En hoe draait je onderneming vandaag de dag? Lees hier verder.

Hoe een leasecontract je bankrente kan beïnvloeden

Is het binnenkort tijd om te gaan (her)investeren in je BV? En overweeg je de investering via een leaseovereenkomst aan te gaan? Houd dan rekening met de ontwikkelingen in de jaarverslaggeving. Zorg dat je je bankafspraken blijft nakomen. Lees hier verder.

Hoe verantwoord je de kosten van groot onderhoud?

Er gaat in 2019 iets veranderen in de verwerking van de kosten van groot onderhoud in de jaarrekening van de BV. Deze kosten moeten of worden geactiveerd en afgeschreven of opgenomen worden in een voorziening. Lees hier verder.

Vooruitblik op de toekomst

Bij een terugblik hoort ook een kijk op de toekomst. Wat kunnen we verwachten van 2020?

Uiteraard brengt Alfa je van de ontwikkelingen ook in 2020 weer op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Ik wens je mooie feestdagen, een gezellige jaarwissel en een gezond 2020 toe. Nog even een spoiler alert: De Top 2000 sluit wederom af met Bohemian Rhapsody van Queen. Tot volgend jaar!

Dirk ter Harmsel

Dirk ter Harmsel

Directeur Vaktechniek Accountancy

088 2531059 | dterharmsel@alfa.nl


Meer over Dirk