Banner

Alfa gooit hoge ogen als aantrekkelijke werkgever

10 januari 2019 | Door:  Tim Baakman

Alfa heeft vijf sterren behaald in de MT500 op het gebied van aantrekkelijk werkgeverschap en een derde plaats in de rubriek ‘runner up’ in de reputatie bij ondernemingen. De MT500 is het verslag van het jaarlijkse onderzoek van het Centre for Business van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de reputatie van Nederlandse bedrijven.

Marco Vermin, lid Raad van Bestuur van Alfa, is blij met de behaalde vijf sterren in de rubriek ‘aantrekkelijke werkgever in de sector advocatuur, accountancy & management consultancy’. “Veel medewerkers zijn mede-eigenaar van ons bedrijf, wat zorgt voor een bijzondere, betrokken cultuur. Wij stimuleren onze collega’s in hun ontwikkeling, waarvoor wij een gevarieerd opleidingsprogramma aanbieden in onze Alfa Academie. Ik vind het mooi om te zien dat ook andere bedrijven dit signaleren en dat dit het resultaat is van het feit dat wij worden beoordeeld als een aantrekkelijke werkgever.” Relatiemanager Dirk-Yde Sjaarda onderstreept dit. “De organisatie is goed voor het personeel, maar het personeel is ook goed voor de organisatie. Medewerkers krijgen veel ruimte om initiatief te nemen en bijvoorbeeld snel te schakelen om proactief te adviseren.”

Voor de MT500 werden 1601 managers van 800 bedrijven gevraagd om de bedrijven te rangschikken op het gebied van aantrekkelijk werkgeverschap, klantgerichtheid, productleiderschap en kwaliteit van uitvoering. Alfa kwam in de sector op de derde plaats als ‘runner up’ uit de bus en is daarmee het eerste accountantskantoor in de ranglijst.