Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Laat jouw beschikking voor de Werkhervattingskas 2020 controleren

Laat jouw beschikking voor de Werkhervattingskas 2020 controleren

28 november 2019

Als werkgever ontvang je in november of december de beschikking over de Werkhervattingskas met twee premiepercentages voor 2020. Laat deze op juistheid beoordelen! Lees meer.

Wet Arbeidsmarkt in Balans en oproepkrachten

Wet Arbeidsmarkt in Balans en oproepkrachten

22 november 2019

De nieuwe arbeidsmarktwetgeving per januari 2020 heeft nogal wat gevolgen voor de inzet van oproepkrachten. Lees in dit artikel een verkenning van de gevolgen.