Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Zorg dat jouw verlofadministratie op orde is

Zorg dat jouw verlofadministratie op orde is

8 juli 2019

Vakantie! Voor veel mensen een periode van rust. De regelgeving eromheen is vaak géén bron van ontspanning. Neem bijvoorbeeld de verjaring van vakantierechten. Wist je dat de wettelijke vakantiedagen die jouw werknemers vorig jaar hebben opgebouwd, mogelijk in juli vervallen? Ook de combinatie ziekte en vakantie roept altijd weer vragen op. Want hoe ga je om met de vakantieaanvraag van jouw arbeidsongeschikte medewerker? Of met die ziekmelding die vanmorgen binnenkwam vanaf de Spaanse costa’s?

Werken met scholieren en studenten

Werken met scholieren en studenten

4 juni 2019

Moet je wel eens meerekenen met scholieren en studenten die niet te veel mogen verdienen in verband met kinderbijslag en studiefinanciering? Hieronder treft je de grensbedragen voor 2019 aan. Let op: de grensbedragen wijzigen doorgaans per oktober van elk jaar! Tevens informeren wij je over het loon dat jongeren minimaal moeten verdienen én de tijden waarop zij kunnen werken.