Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houdt mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers  en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Werken met scholieren en studenten

Werken met scholieren en studenten

4 juni 2019

Moet je wel eens meerekenen met scholieren en studenten die niet te veel mogen verdienen in verband met kinderbijslag en studiefinanciering? Hieronder treft je de grensbedragen voor 2019 aan. Let op: de grensbedragen wijzigen doorgaans per oktober van elk jaar! Tevens informeren wij je over het loon dat jongeren minimaal moeten verdienen én de tijden waarop zij kunnen werken.

Eerste Kamer stemt in met WAB

Eerste Kamer stemt in met WAB

29 mei 2019

Op dinsdag 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Het grootste deel van de maatregelen zal op 1 januari 2020 ingaan.