Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Loonkostenvoordelen (LKV)

Loonkostenvoordelen (LKV)

10 mei 2022

De Loonkostenvoordelen (LKV) vervangen de vroegere premiekortingen voor medewerkers met een minder goede toegang tot de arbeidsmarkt.

SLIM-subsidie: iets voor jou?

SLIM-subsidie: iets voor jou?

14 maart 2022

Met de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) wil het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt bevorderen.

Nieuwe CAO Groen, Grond en Infrastructuur per januari 2022

Nieuwe CAO Groen, Grond en Infrastructuur per januari 2022

20 januari 2022

e nieuwe collectieve arbeidsvoorwaarden gelden twee jaar en gaan in met ingang van 1 januari 2022. In het oog springen vier algemene loonaanpassingen.

CAO Beroepsgoederenvervoer definitief

CAO Beroepsgoederenvervoer definitief

30 juni 2021

De nieuwe CAO voor de transportsector, die een looptijd heeft van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

25 juni 2021

Ondernemers die nog geen NOW aanvroegen voor de perioden vanaf oktober 2020, kunnen dit nu alsnog doen, hoewel de aanvraagperiode inmiddels officieel is verstreken.