Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Met Salaris en Personeel klaar voor 2022: dit jaar zowel live als op video

Met Salaris en Personeel klaar voor 2022: dit jaar zowel live als op video

4 oktober 2021

Alfa Salaris en Personeel organiseert in november informatiebijeenkomsten met als thema ‘Klaar voor 2022’. Ben je er ook bij?

CAO Beroepsgoederenvervoer definitief

CAO Beroepsgoederenvervoer definitief

30 juni 2021

De nieuwe CAO voor de transportsector, die een looptijd heeft van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

Alsnog NOW voor eerdere kwartalen? Deadline 16 juli!

25 juni 2021

Ondernemers die nog geen NOW aanvroegen voor de perioden vanaf oktober 2020, kunnen dit nu alsnog doen, hoewel de aanvraagperiode inmiddels officieel is verstreken.

Duidelijkheid over startdatum arbeidsomvang oproepkrachten

Duidelijkheid over startdatum arbeidsomvang oproepkrachten

7 juni 2021

De WAB verplicht je om een oproepkracht die twaalf maanden als zodanig voor je heeft gewerkt, een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang.

Vrijwilligersvergoeding en werkkostenregeling

Vrijwilligersvergoeding en werkkostenregeling

20 april 2021

Voor vrijwilligers geldt een speciale vrijwilligersregeling waarbinnen onbelaste vergoedingen mogelijk zijn. We gaan in op de criteria voor wanneer dit belast of onbelast is.