Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Ramadan op de werkvloer. Hoe ga je daarmee om?

Ramadan op de werkvloer. Hoe ga je daarmee om?

13 april 2021

Op 13 april 2021 is de Ramadan begonnen. Dit kan impact hebben op het functioneren van medewerkers. Hoe ga je daar als werkgever en werknemer mee om?

Waarom moet ik belasting bijbetalen?

Waarom moet ik belasting bijbetalen?

1 april 2021

Je wilt jouw personeel graag van correcte specificaties voorzien. Dan is het vervelend, als bij het invullen van de IB-aangifte een verschil blijkt te bestaan...

Reiskostenvergoeding verlengd

Reiskostenvergoeding verlengd

25 maart 2021

Als werkgever zul je in 2021 de vaste kostenvergoedingen opnieuw moeten beoordelen. De reiskostenvergoeding is verlengd tot 1 juli 2021.

Loop geen voordeel mis. Beoordeel voorlopige berekening UWV

Loop geen voordeel mis. Beoordeel voorlopige berekening UWV

5 maart 2021

Uiterlijk medio maart ontvangen werkgevers van het UWV een overzicht waarop staat voor welke werknemers zij een voordeel krijgen over 2020. Het loont om deze goed te controleren.

Regeling voor onwerkbaar weer: meld tijdig!

Regeling voor onwerkbaar weer: meld tijdig!

8 februari 2021

Bij extreem weer kan jouw bedrijf stil komen te liggen. Is er een direct verband tussen het werk en het extreme weer? Dan krijgen jouw werknemers mogelijk een WW-uitkering.