Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Minder vrije ruimte WKR vanaf 2021

Minder vrije ruimte WKR vanaf 2021

22 oktober 2020

De vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt vanaf 2021 lager. Zeker als jouw medewerkers samen meer dan € 400.000 verdienen. Dit staat in het Belastingplan 2021.

Vaste kostenvergoeding loopt niet meer door in 2021

Vaste kostenvergoeding loopt niet meer door in 2021

22 oktober 2020

Dit voorjaar keurde de staatssecretaris van Financiën goed dat vaste reis- en andere kostenvergoedingen onbelast blijven doorlopen. Vanaf 1 januari 2021 vervalt deze goedkeuring.