Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Einde bedrijf door pensioen of ziekte? Per 2021 compensatie transitievergoeding

Einde bedrijf door pensioen of ziekte? Per 2021 compensatie transitievergoeding

30 juli 2020

Staak je jouw bedrijf door pensionering of ziekte? Dan kun je vanaf 1 januari 2021 mogelijk aanspraak maken op een compensatie van de transitievergoedingen voor jouw werknemers.

Risico’s beperken bij in- en uitlenen van personeel

Risico’s beperken bij in- en uitlenen van personeel

27 juli 2020

Als je arbeidskrachten in- of uitleent, loop je risico’s. Zeker als je geen rekening houdt met de Wet Allocatie Arbeidskrachten door Intermediairs (WAADI). Waar moet je op letten?