Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Controleren Whk-beschikking 2023: geen overbodige luxe

Controleren Whk-beschikking 2023: geen overbodige luxe

29 november 2022

Je ontvangt als werkgever de beschikking over de Werkhervattingskast met twee premiepercentages voor 2023. Controleer deze goed, vooral als je loonsom hoger is dan 905.000 euro.

Ziekte en reiskostenvergoeding: hoe zit dat?

Ziekte en reiskostenvergoeding: hoe zit dat?

29 november 2022

Als jouw werknemer een vaste reiskostenvergoeding krijgt en ziek wordt, mag je als werkgever zijn vergoeding niet zomaar onbelast laten doorlopen. Hoe kun je hier alert op zijn?

Benut vrije ruimte van de WKR

Benut vrije ruimte van de WKR

19 oktober 2022

Alle werkgevers in Nederland hebben te maken met de werkkostenregeling (WKR) als het gaat om de fiscale behandeling van onbelaste personeelsvergoedingen en -verstrekkingen.

Met Salaris en Personeel klaar voor 2023: save the date!

Met Salaris en Personeel klaar voor 2023: save the date!

30 augustus 2022

Alfa Salaris en Personeel organiseert in november weer de jaarlijkse informatiebijeenkomsten. Ditmaal weer helemaal live en op meerdere locaties in het land!

Bedrijfsbarbecue en de fiscus

Bedrijfsbarbecue en de fiscus

30 augustus 2022

Het hangt af van de locatie van de barbecue wat de gevolgen zijn voor de loonheffingen: de werkplek of een externe locatie.