Salaris- en personeelsadministraties worden vooral geassocieerd met regels en cijfers. Dat is slechts één kant van het verhaal. Elke salarisadministratie heeft een gezicht: dat van de werkgever, die vanuit zijn eigen, unieke situatie zijn personeel begeleidt én een weg probeert te vinden in een woud van regels en instanties. Hierbij help ik je graag!

Toen ik jaren geleden binnenkwam op de salarisafdeling had ik een stevige bedrijfseconomische opleiding, maar nog geen ervaring. Dat veranderde snel en de omgeving overigens ook. Werkgevers kregen te maken met privatisering van de sociale zekerheid en een toenemend aantal spelers in het veld. Ik ben nu senior personeelsadviseur en houd mij bezig met productontwikkeling op het gebied van salaris en personeel voor de zeven loonteams van Alfa Accountants en Adviseurs. Mijn vak heeft nog altijd dezelfde dynamiek. Het is een uitdaging om als adviseur een partner te zijn voor werkgevers en collega’s die door al die bomen het bos soms niet meer zien.

Samen met collega’s fungeer ik als vraagbaak. Ik draag oplossingen aan, ben een sparringpartner. De lijnen zijn kort en als team houden we elkaar scherp. Ik voel mij binnen Alfa bovendien bevoorrecht met een inspirerende omgeving van zeven loonteams, waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen achtergrond een positieve bijdrage levert aan het resultaat!

 


Recente artikelen van Erik

Nieuwe CAO voor de open teelten per maart 2023

Nieuwe CAO voor de open teelten per maart 2023

14 maart 2023

Er is een nieuwe CAO voor de open teelten, die geldt voor de sectoren: akkerbouw, bloembollenteelt, buitenbloemen, boomkwekerij, fruitteelt en vollegrondsgroenteteelt.

Laat jouw voorlopige Wtl-berekening controleren

Laat jouw voorlopige Wtl-berekening controleren

28 februari 2023

Als je over 2022 recht hebt op voordelen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), dan ontvang je uiterlijk 15 maart een voorlopige berekening Wtl van het UWV.

Wat is bijzonder tarief?

Wat is bijzonder tarief?

23 februari 2023

Over beloningen die je maar éénmaal per jaar krijgt betaal je een bijzonder tarief aan loonheffingen. Dit is vaak meer dan je betaalt over je 'normale' salaris. We leggen uit waarom.

Wet tegemoetkomingen loondomein in 2023

Wet tegemoetkomingen loondomein in 2023

14 februari 2023

In 2023 bestaat de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) uit 3 onderdelen: het lage-inkomensvoordeel (LIV), het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV) en het loonkostenvoordeel(LKV).

Werken waar je wilt?

Werken waar je wilt?

9 februari 2023

Er is wetgeving in de maak die het thuiswerken faciliteert: de Wet werken waar je wilt. Maakt die naam waar wat ze belooft? Of waar je als werkgever misschien voor vreest?