Banner

Wilmer Visscher terug bij Alfa in Fryslân

31 augustus 2021 | Door:  Trees Fokkinga

Nadat Wilmer Visscher ruim 7 jaar bij Alfa had gewerkt, vertrok hij in 2019 naar Deloitte. De overstap was van korte duur, want per 1 september aanstaande is hij weer terug op het vertrouwde nest bij Alfa in Fryslân. In de functie van senior fiscalist, teamleider en lid van het managementteam gaat hij aan de slag bij het Alfa-kantoor in Leeuwarden.  

Op een regenachtige vrijdagmiddag spreek ik de enthousiaste Fries die vol energie en inzet weer teruggaat naar zijn ‘bekende’ kantoor. “In het jaar 2019 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en wilde ik verder kijken in de markt. Ik kwam bij Deloitte terecht en heb daar hele mooie klanten, met name in de zorg en het grotere mkb, mogen bedienen. Wat dat betreft was het een fijne organisatie”, vertelt de nuchtere Fries. Maar toch kwam er een overstap naar Alfa.  

Overstap naar Alfa

In februari dit jaar werd Wilmer gebeld door Sicco de Vries, directievoorzitter van Alfa in Fryslân. Hij vertelt: “Ik heb altijd heel prettig met hem samengewerkt en we hebben een goede band. In de diverse gesprekken kwam naar voren dat het destijds met mij heel prettig samenwerken was. Dat is wel een compliment natuurlijk! Sicco wilde vrijblijvend bij mij polsen of ik een overstap  zou willen maken. Ik heb hier goed over nagedacht en uiteindelijk de keuze gemaakt om terug te keren naar Alfa!” 

Verbondenheid en vrijheid in functie

Wilmer vertelt dat hij de verbondenheid met collega’s en de vrijheid in de functie heel prettig  vindt binnen Alfa. “Je kiest eigenlijk je eigen pad”. Er is veel mogelijkheid tot sparren met collega’s en je kunt op veel plaatsen werken. De ene keer zit ik in Leeuwarden, Buitenpost en de andere keer in Sneek! Of ik ga een dagje werken bij Alfa in Groningen of Hoogeveen. Periodiek ga ik dan ook nog eens naar het hoofdkantoor in Wageningen. Dat maakt het werk dynamisch!”  

Medewerkers zijn eigenaar

En dan is er nog iets! “Bij Alfa zijn (bijna) alle medewerkers eigenaar. Als je in vaste dienst bent, kom je in aanmerking voor het kopen van certificaten. Dat brengt een hele andere structuur en cultuur met zich mee. Heel persoonlijk! En dat is ook weer anders dan een partnerstructuur, zoals Deloitte deze kent.” 

Overal dichtbij

Op de vraag of Wilmer zich herkent in de merkbelofte van Alfa ‘Overal dichtbij’ blijft het even stil. “Jazeker, herken ik mij in de merkbelofte, echter is hier ook nog veel te winnen”. Alfa wil lokaal bekend en betrokken zijn, en dat zijn we zeker op agrarisch gebied. Echter als je kijkt naar onze lokale bekendheid in het mkb, dan kunnen we hier nog wel een slag slaan. Meer zichtbaar zijn en actief zijn in de netwerken. We mogen ons meer laten horen. Ik denk dat we hierin nog veel kunnen winnen met een mooi en ambitieus team en ik vind het ontzettend leuk om een positieve bijdrage aan de verdere uitbouw te kunnen leveren” 

Lokaal actief in Beetsterzwaag 

Wilmer woont samen met zijn partner en drie jongens in Beetsterzwaag. “Een levendig dorp om te wonen”, aldus Wilmer. Hij is onder andere actief als penningmeester bij de lokale voetbalclub. “Als fiscalist kom je er bijna niet onderuit om deze functie te vervullen, ik vind het prachtig om lokaal betrokken te zijn.” 


Trees Fokkinga

Trees Fokkinga

Lokaal Recruitment I Sales I M&C

088 2532313 | tfokkinga@alfa.nl


Meer over Trees