Banner

Webinar 'Actualiteiten in de fruitteelt', anders dan voorgaande jaren maar zeker weer succesvol

18 maart 2021 | Door:  Marion Hooijmaijers

Voordat ik begin zal ik me even voorstellen. Ik ben Marion Hooijmaijers, 53 jaar en sinds maart 2007 werkzaam bij Alfa Salaris en Personeel. Vanuit mijn specialisatie als salarisadviseur in de agrarische sectoren en met name in de boom- en fruitteelt ben ik ook lid van de Alfa kerngroep Boomkwekerijen en fruitteelt.

Jaarlijks organiseren wij vanuit deze kerngroep lezingen speciaal voor de fruitteelt en met betrekking tot onderwerpen op personeelsgebied ben ik al diverse jaren 1 van de vaste sprekers op deze dagen. Deze lezingen worden door fruittelers vaak zeer goed ontvangen mede dankzij de combinatie informatie maar ook het informeel samenzijn met een stampottenbuffet en een drankje.

Graag hadden we ook dit jaar op deze manier een lezing gehouden, maar helaas, door Covid-19, hebben we dit in een andere vorm moeten doen.
Op 11 maart 2021 hebben we dan ook een lezing mogen houden via een Webinar. Erg spannend, want je kunt de toehoorders niet aankijken zoals bij een gewone lezing en dat is net wat ik zelf zo fijn vind op gebruikelijke bijeenkomsten. Je krijgt dan direct interactie.

Desondanks kijk ik toch met een goed gevoel terug op het Webinar waar ik ook een van de inlezers was. Dit jaar heb ik kort gesproken over de arbowetgeving. Je zou bijna zeggen een onderwerp uit de oude doos echter door afgelopen jaar en de daaruit voortvloeiende aanscherpingen van controle en veiligheidsmaatregelen was dit onderwerp helemaal actueel.

Gelukkig heb ik ook in dit Webinar nog vragen mogen beantwoorden waaruit blijkt dat dit ook bij de werkgevers zelf leeft. Ook achteraf heb ik nog leuke en enthousiaste reacties mogen ontvangen.

Al met al dus een mooie manier om toch de vaste bijeenkomsten weer door te laten gaan maar toch hoop ik dat we volgend jaar weer op de ouderwetse manier met deze mooie ondernemersgroep in een zaal bij elkaar mogen zijn.

Wil je het Webinar terugkijken? dan kan dat via deze link.

Marion Hooijmaijers

Marion Hooijmaijers

Salarisadviseur

088 2532061 | mhooijmaijers@alfa.nl


Meer over Marion