Banner

Subsidie zonnepanelen - Provincie Zuid-Holland

6 augustus 2020 | Door:  Valentijn van Riel

De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie opengesteld voor ‘Groot Dakbezitters’ of Energiecoöperaties die voor ten minste 15 kilowattpiek (KWp) aan zonnepanelen willen investeren. Dit zijn, afhankelijk van het vermogen, 45-50 panelen. De subsidie wordt gebruikt voor het constructief geschikt maken van daken (of installeren van lichtgewichtpanelen) in combinatie met de gelijktijdige aanschaf en installatie van conventionele PV-panelen.

Jouw dak beschikbaar stellen aan een energiecoöperatie of soortgelijk burgerinitiatief?

De subsidie bedraagt dan € 2.500,00. Dit is te vermeerderen met € 30,00 per KWp aan capaciteit van de te installeren PV-panelen, die boven een capaciteit van 15 KWp wordt gerealiseerd met een maximum van € 5.000,00 per netaansluiting bij het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie of soortgelijk burgerinitiatief.

Geschikt maken dak en plaatsing PV-panelen

De subsidie bedraagt dan € 80,00 per gerealiseerde KWp aan capaciteit van de te installeren PV-panelen met een maximum van €100.000,00 per netaansluiting voor het geschikt maken van het dak en de plaatsing van de PV-panelen.

De subsidie loopt tot en met 2023. Let op: de subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de zonnepanelen worden geplaatst!

Wil je meer informatie over deze of andere subsidies, neem dan contact op met onze bedrijfskundige adviseurs.

Valentijn van Riel

Valentijn van Riel

Bedrijfskundig adviseur

088 2532003 | vvanriel@alfa.nl


Meer over Valentijn