Banner

Ondernemer van de maand - 'De directeur aan de inpaktafel bij HP Products'

23 december 2016 | Door:  Christiaan Hakkesteegt

Innovator in high performance plastics, noemen ze zichzelf op de website. Werken met hoogwaardige kunststoffen is HP Products wel vertrouwd. Het bedrijf in Raamsdonksveer werkt voor grote namen in de industrie. “Maar,” zegt directeur Jan van ’t Hoog, “de kans is klein dat je ooit iets van ons tegenkomt. Onze producten worden verwerkt in grote machines, constructies of apparaten. Of ze worden gebruikt in de medische sector, tijdens neus- en ooroperaties.”

Twaalf jaar terug maakten Jan en zijn compagnon Bas Ligtvoet een vliegende start. ‘Via een management buy-out hebben we bij onze vorige werkgever een deel van de omzet gekocht. We zijn gestart met het idee: we gaan goede producten maken en daarmee duurzame relaties opbouwen. Met zowel klanten als ook met toeleveranciers. We willen verwachtingen van onze klanten overtreffen. O ja, en we wilden geen personeel in dienst. Dat laatste hebben we zeven jaar volgehouden. We deden in het begin alles met z’n tweetjes. Van het inpakken tot het klanten bezoeken. Het was echt pionieren.”

Inmiddels telt het bedrijf twaalf mensen. Nog niet veel, gezien de breedte van het productenpakket en de variëteit aan afnemers. De kunststof oplossingen van HP Products zijn te vinden in uiteenlopende markten als de chemie, de offshore, de elektronica, de voedingsmiddelen en de optische industrie. Jan: “Het zijn misschien wel heel uiteenlopende producten, maar ze hebben ook allemaal iets gemeenschappelijks: ze worden allemaal gemaakt op basis van hoogwaardige kunststoffen en ze worden gemaakt met technieken die meestal niet standaard zijn. HP Products heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van hoogwaardige kunststoffen door middel van onder andere stansen, lijmen, lamineren, perforeren, maar ook het mechanisch bewerken van kunststoffen. Ja, natuurlijk kunnen ze dat in het Verre Oosten goedkoper. Maar wij zijn in staat om slimmer en efficiënter te produceren. We kijken heel goed hoe we een product optimaal kunnen produceren en proberen met onze klanten mee te denken om goed aan te kunnen sluiten bij de eisen en wensen van onze klanten."

Bijzondere kunststoffen

De producten – ook veel halffabricaten - worden gemaakt in grote en in kleine series. Je vindt bij HP Products ook bijzondere kunststoffen, die tegen hoge temperaturen kunnen, kunststoffen die geschikt zijn voor gebruik in contact met voedingsmiddelen of specifieke oppervlakte eigenschappen hebben. Andere kunststoffen zijn weer bestand tegen chemische invloeden. Grote multinationals zijn vaste klant bij het bedrijf aan de Forellenweg in Raamsdonksveer. En officieel mag Jan van ’t Hoog dan directeur-eigenaar zijn, hij werkt overal mee waar er moet worden meegewerkt. “Wij zijn een klein bedrijf en proberen flexibel te zijn als het gaat om inkopen, inpakken, orderverwerking, klantencontact, meedenken over de ontwikkeling van machines en gereedschappen...”

Hoe we aan onze knowhow komen? In de basis is die voldoende aanwezig. En dan is het verder een kwestie van alle nieuwe ontwikkelingen goed bijhouden. Veel dingen hebben we ook zelf uitgedokterd.”

Betrouwbare partner

Op financieel niveau doktert Alfa veel uit. “Alfa brengt een beetje orde in de chaos”, lacht hij. “Nee, zo erg is het niet, maar Alfa is voor ons een betrouwbare partner. Ook met Alfa streven we naar een duurzame relatie. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kunnen we weleens aanspraak maken op subsidies en fiscale voordelen. We hebben niet elke dag contact met onze klantbeheerder Christiaan Hakkesteegt, alleen als er iets is. We doen ook veel zelf. Maar voor speciale vragen weten we Alfa te vinden. Toen we van start gingen viel de professionele uitstraling van Alfa meteen op. Ze hebben meerdere vestigingen en ze zijn breder in de markt actief. Dat brengt toch een extra stukje kennis met zich mee.”

Christiaan Hakkesteegt

Christiaan Hakkesteegt

Senior klantbeheerder

088 2532058 | chakkesteegt@alfa.nl


Meer over Christiaan