Banner

Persoonlijke relaties op één

17 juli 2023 | Door:  Trudy Aardenburg

Bioloog is wat hij wilde worden. Er was passie voor de natuur en veel ervaring binnen het bloembollenbedrijf van zijn ouders. Er was echter geen match met de schoolvakken natuur- en scheikunde. Wel met economie en handel. Daar was hij goed in. En nog steeds. Maak kennis met Maurice van Schagen, relatiemanager bij Alfa Accountants en Adviseurs. Al dertig jaar.

“Bij Alfa ben ik begonnen als stagiair tijdens de HEAO en simpelweg nooit meer weggegaan. Al dertig jaar lang werk ik bij hetzelfde bedrijf, maar dat voelt niet zo. Integendeel. Ik heb in al die jaren het bedrijf ongelooflijk zien groeien en ik heb nagenoeg alle functies inmiddels wel bekleed. Van assistent account tot directeur, tot de rol die ik nu heb plus alles wat ertussen zit. Daardoor is er nooit een reden geweest om te switchen van werkgever. Hier zit ik op mijn plek en hier zijn er uitdagingen genoeg.”

Groei

Vanaf de start op het kantoor in Stompetoren in 1992, via Alkmaar, tot anno nu op het kantoor in Heerhugowaard, Maurice heeft de verhuizingen, bijbehorende ontwikkelingen en groei meegemaakt. “Met ons groeiden ook onze klanten. Je kent elkaar inmiddels goed en zet samen de grote en kleinere stappen die je vormen als organisatie. Naast gesprekken over de boekhouding en hoe de bedrijfsvoering gaat, deel je op den duur ook de persoonlijke verhalen.”

Bij dat persoonlijke, daar zit de kracht van Maurice. Hij is goed op de hoogte van de wensen en mogelijkheden van de klant, zijn of haar medewerkers en het bedrijf, aan de ene kant en van de wet aan de andere. “Mijn drijfveer is onze klanten te helpen bij het zoeken naar de juiste financiële en fiscale oplossingen voor vraagstukken die er binnen hun bedrijf en hun teams leven. Dat helpen maakt ons werk zo mooi.”

Teamwork

“Het is teamwork binnen Alfa,” zo vertelt Maurice met gepaste trots. “De kennis die we binnen onze organisatie hebben is groot en de lijnen kort. Op elke vraag is een antwoord snel te vinden. En met dit antwoord trekken we vervolgens aan de bel bij de Belastingdienst. Ook daar weten we de juiste wegen te bewandelen. Al moet er soms iets verder geduwd worden dat in eerste instantie mogelijk lijkt. Wanneer anderen denken dat het niet kan, ga ik het vaak toch proberen. Binnen de kaders van de wet is zoveel meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt. Het is een puzzel en die maak ik graag compleet.”