Banner

De voelsprieten van Alfa Heerhugowaard

08-05-2024 | Door:  Jamie van den Berg

De voelsprieten van Alfa Heerhugowaard

Het enthousiasme spat er vanaf wanneer je ze ziet of spreekt. Dat is ook niet zo gek, naar eigen zeggen hebben ze nu eenmaal de leukste baan. Zeker sinds ze weer collega’s zijn. Maak kennis met directiesecretaresses Corina Botman en Trudy Aardenburg. Ze zijn de spil binnen Alfa Heerhugowaard. Ze weten alles en kennen iedereen. Ze zijn de voelsprieten. Maar wel op de achtergrond. Daar acteren ze namelijk het liefst...

“In 1997 solliciteerde ik vlak voor Kerst bij de Rabobank”, licht Corina hun eerste ontmoeting toe. “Trudy bracht mij tijdens het eerste gesprek koffie met een kerskransje. Die bracht geluk volgens haar. En dat klopte. Ik kreeg de baan en we gingen samenwerken.”

Directe klik

Trudy had vlak daarvoor een Brabantse Rabobank verlaten voor een Noord-Hollandse, ze vertelt: “Tussen Corina en mij was er direct een klik, ik was dan ook blij dat ze aangenomen werd. We voelen en vullen elkaar vanaf dat eerste moment heel goed aan. Toen ze mij een aantal jaar geleden vroeg bij Alfa te komen werken heb ik misschien één seconde getwijfeld. Ik had op dat moment eigenlijk andere plannen voor mezelf uitgestippeld, maar de kans om weer samen te werken kon ik niet laten schieten.”

Binnen Alfa hebben ze in de basis dezelfde rol, het ondersteunen van de beide directeuren. In de praktijk zijn er daarnaast eigen taken. Zo richt Corina zich op de aansturing van het secretariaat, HRM en de facilitaire zaken. Trudy houdt zich bezig met marketing & communicatie, recruitment en salesondersteuning. Corina: “Het is, denk ik, typisch Alfa. Tijd nemen voor en aandacht geven aan mensen en middelen zijn hier een groot goed. Als medewerker krijg je veel vertrouwen om jezelf en je functie te ontwikkelen. Dit maakt je sterk en hecht. Het is de kracht van Alfa.” 

Extra stappen

Wat hun kracht is? Daar zijn ze het snel over eens. “Wij zien elke dag iedereen binnenkomen. We kennen zowel de klanten als medewerkers van gezicht en bij naam. We weten wat er speelt en kunnen daardoor snel en makkelijk schakelen tussen en voor mensen. De extra stappen die we daarmee zetten, dat extra beetje service, daarin zit onze meerwaarde. Naast natuurlijk onze schat aan ervaring en kennis en kunde,” voegen de dames er al lachend in koor aan toe.

Ook privé vinden Corina en Trudy elkaar regelmatig. Ze tennissen samen, golfen en wandelen. “De chemie is er ook buiten het werk, overigens zonder dat het té wordt.”

Onvervangbaar?

Wat de toekomst hen gaat brengen, dat is de vraag. Want dat er dingen gaan veranderen, dat is zeker. Trudy: ”In al die jaren hebben we al zoveel veranderingen meegemaakt. Allemaal zaken waardoor er simpelweg minder mankracht nodig lijkt.”

Toch zijn ze niet bang dat hun rol verdwijnt: “Het persoonlijke kan nooit vervangen worden. De aandacht voor klanten en medewerkers kan door geen enkele digitale uitvinding worden overgenomen. Daar zijn menselijke voelsprieten voor nodig. En die zijn onvervangbaar.”

 

 

Jamie van den Berg

Jamie van den Berg

Secretaresse

088 2532149 | jamievdberg@alfa.nl


Meer over Jamie