Duurzaamheid

Duurzaamheid, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), is een belangrijk onderdeel geworden voor elke organisatie. Alfa is geen duurzaamheidsactivist, maar begrijpt het algehele belang van het ontwikkelen van een duurzame economie. Immers, Alfa is overal dichtbij, en dus tevens bij de maatschappij.

Onze visie

De visie van Alfa omtrent duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. Wij starten niet alleen zelf initiatieven, zoals de digitale handtekening en het installeren van zonnepanelen, wij steunen daarnaast ook talloze andere organisaties in hun duurzame projecten, zoals ZOA vluchtelingenzorg, Ride for the Roses en het Dutch Solar Boat Team. Als blijk voor de zorg voor de maatschappij is Alfa bovendien gecertificeerd B Corp, wat betekent dat wij niet alleen oog hebben voor winst, maar dit tevens op een maatschappelijke verantwoorde manier bewerkstelligen, met oog voor de drie P's; people, planet en profit.

Wat doet Alfa?

Het ontwikkelen van een duurzame economie is ook voor Alfa van groot belang. Hierom hebben wij zelf al de touwtjes in handen genomen, en zijn wij begonnen met diverse initiatieven. Het plaatsen van zonnepanelen op onze kantoren en het actief bevorderen van de digitale handtekening zijn hier voorbeelden van. Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk is voor duurzaam ondernemen van belang, maar ook hoe dicht Alfa bij de gemeenschap staat is een teken van betrokkenheid. Bekijk wat Alfa nog meer doet!

Wat ondersteunt Alfa?

Alfa ondersteunt daarnaast ook andere organisaties in hun initiatieven. Het Dutch Solar Boat Team en Qredits zijn hier goede voorbeelden van, die hetzelfde doel als wij hebben. Door niet alleen oog te hebben voor winst, maar door dit te willen behalen met respect en zorg voor de mens, maatschappij en het milieu, gelooft Alfa goede partners te hebben gevonden. Bekijk wat Alfa nog meer ondersteunt!