Banner

Terugblik Social Impact Day

2 december 2019

Met een indrukwekkende opening door oud-politicus Jan Terlouw in een vol Metropool in Hengelo startte de dag. Wát is hij een goede spreker met een boodschap die iedereen zou moeten horen: "we kunnen niet doorgaan met de aarde uitputten en er zijn alternatieven, je moet het alleen willen weten en willen horen én er vooral iets aan willen veranderen, voor onze kinderen en hun nageslacht".

Omdat wij, Alfa Accountants en Adviseurs, de komst van de heer Terlouw mogelijk hadden gemaakt kregen we voorafgaand aan zijn inleiding een "podium". We mochten vertellen waarom we voor het 2e jaar partner van de sidt waren geworden en waarom we de heer Terlouw mogelijk hadden gemaakt. Dit leverde enorm veel spontane en positieve raecties op!

Ook key-note sprekers Michael van Loenen van YouBeDo (www.youbedo.com) en Freke van Nimwegen van Instock (www.instock.nl) inspireerden enorm. Ze vertelden hoe ze hun missie hebben weten te vatten in een onderneming met bestaansrecht. Ook waren er diverse workshops, een 4-tal pitches van ondernemers, een oproep van Sheltersuit (www.sheltersuit.com) en een spontane, geïmpoviseerde afsluiting.

Twente zit boordevol initiatieven en bedrijvigheid die bij willen dragen aan de betekeniseconomie en dat is ontzettend mooi om te zien. Een nieuw initiatief waar we voor gevraagd zijn is impactoost: een platform dat zich moet ontwikkelen tot dé hotspot waar ervaren en beginnende sociale ondernemers elkaar kunnen vinden. Zodra daar meer over bekend is horen jullie dat.