Banner

Ontmoet ons team: Herma Brinkhuis

14 oktober 2021 | Door:  Herma Brinkhuis

Al op jonge leeftijd interesseerde Herma Brinkhuis zich voor recht. Eerst droomde ze van een baan als advocaat. In de collegebanken kwam ze erachter dat belastingadviseur nog beter bij haar past. Ze werkt inmiddels zo’n twee jaar bij Alfa. Hier voelt ze zich op haar plek. ,,Je krijgt de vrijheid om te doen wat je wilt en te ontdekken waar je kracht ligt.”

Rechtvaardigheid en mensen willen helpen; dat zijn Herma’s belangrijkste drijfveren. Haar kracht ligt bij familiebedrijven. De combinatie van fiscaliteit en familiebedrijven zorgt telkens weer voor nieuwe uitdagingen. Dat schrikt Herma niet af. In tegendeel, zich verdiepen in wat de beste fiscale oplossing is én wat past bij de familie is nou net wat ze zo leuk vindt aan haar vak. Dat Alfa Twente-Salland gespecialiseerd is in de recreatiebranche, past goed bij haar. Tijdens – en zelfs na – haar studie heeft ze lange tijd als vakantiekracht bij een familiecamping in Ommen gewerkt. Daar ontstond haar passie voor recreatie. Herma: ,, Ik weet hoe hard je hier moet werken en wat daarbij komt kijken.” De kennis die ze destijds heeft opgedaan, kan ze nu kwijt in haar dagelijks werk.

Werkzaamheden

Voor Herma is geen dag hetzelfde, haar werkzaamheden zijn divers: het schrijven van adviezen, gesprekken voeren met (potentiële) klanten, communiceren met de belastingdienst en het presenteren en organiseren van de Alfa Academie. De Alfa Academie bestaat uit bijeenkomsten voor ondernemers om kennis op te doen over verschillende actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld de DISC-analyse, een methode om de persoonlijkheid van mensen te analyseren. Als gecertificeerd DISC-trainer weet Herma als geen ander hoe belangrijk het is om een goede analyse van gedrags- en communicatiestijl te verkrijgen. Het is niet alleen van waarde voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de teamontwikkeling in bedrijven. Volgens Herma is het juist op zo’n plek essentieel om inzicht te krijgen in persoonlijkheidsstijlen, zodat er toekomstbestendig kan worden geïnvesteerd.

Een aantal weken per jaar is Herma te vinden aan de Nyenrode in Utrecht. Daar geeft ze les in belastingrecht aan studenten die de post-bachelor Controlling volgen. Ze is enthousiast dat ze dit naast haar dagelijkse werkzaamheden kan doen. ,,Je krijgt bij Alfa de ruimte en mogelijkheden om verschillende dingen op te pakken en je wordt gestimuleerd om telkens bij te leren.’’ Zo heeft Alfa een eigen PE-erkend opleidingsinstituut waar medewerkers uiteenlopende opleidingen, trainingen en cursussen kunnen volgen en maakt Alfa gebruik van Studytube, een leerplatform met diverse online trainingen.

Informele en open werksfeer

Hoewel Alfa meer dan 1000 medewerkers telt, hangt er een informele en open werksfeer. ,,Collega’s zijn betrokken en altijd bereid om te helpen,” zegt Herma. Dat bleek wel toen thuiswerken plotseling verplicht werd vanwege Corona. ,,Colleges en lezingen moesten ineens digitaal plaatsvinden. Gelukkig kreeg ik veel hulp van collega’s waardoor ik mij geen zorgen hoefde te maken om de technische aspecten.” Dat er nu weer op kantoor mag worden gewerkt, vindt Herma heel fijn. Het contact met collega’s heeft ze gemist tijdens het thuiswerken.

Ommer Bissingh

In haar vrije tijd zit Herma niet stil. Letterlijk, want ze probeert iedere dag 10.000 stappen te zetten. Dat vindt ze niet lastig, want ’s morgens vroeg gaat ze vaak een stuk wandelen of hardlopen. Ook maakt ze onderdeel uit van het bestuur van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen, waarbij elk jaar van juli tot eind september activiteiten worden georganiseerd in Ommen. Hoewel de Ommer Bissingh voor het tweede jaar op rij vanwege Corona deze zomer niet door kon gaan, is ze druk met het organiseren van alternatieven. Bij de pakken neerzitten, zal Herma niet snel doen. Er is altijd wel een oplossing te vinden!

Lijkt werken bij Alfa jou ook leuk? Bekijk dan onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega! 

Herma Brinkhuis

Herma Brinkhuis

Senior fiscaal adviseur

088 2532803 | hbrinkhuis@alfa.nl


Meer over Herma