Banner

Ondernemer in beeld: Camping Si-Es-An

17 juli 2018 | Door:  Willem Ruijs

Een prachtige 9,1 krijgt camping Si-Es-An in Balkbrug toebedeeld op Zoover. ‘En niet van één gast, maar van 91’, lacht Jarno Keizer, met echtgenote Willeke generatie drie aan het roer. Het is het succes van een camping die het niet moet hebben van grote animatieprogramma’s maar van persoonlijke aandacht en de omgeving. “Bij ons word je herkend als je het jaar erop weer terug komt.”

“We geven onze gasten veel aandacht. Dat begint al bij de welkomstkoffie als gasten arriveren. Voor ons is dat het moment om uit te vinden waar zij voor komen. Om te wandelen, voor de cultuur? Dan geven we meteen de bijpassende folders mee. Hoewel we een vrij grote camping zijn, heerst hier een huiselijke sfeer. Je merkt dat die persoonlijke aandacht in een tijd van digitalisering aanslaat”, legt Jarno de succesformule in een paar zinnen uit. Het is een mentaliteit die ook de andere medewerkers zich eigen hebben gemaakt. “Ook iemand als een receptioniste weet dat de gast belangrijk is. Gasten worden door haar herkend als ze een jaar later weer komen, ze weet waar iemand staat op de camping.”

 

 

 

 

 

 

 Inspireren bij collega’s

Voor die gastvriendelijke aanpak laten de twee zich inspireren bij de collega’s. “We zitten bij de Recron, de branchevereniging. Dan gaan we veel naar bedrijven toe. En we gaan ook regelmatig nog kamperen met onze twee kinderen. Als we dan ergens anders op de camping staan, is de conclusie vaak dat we het hier zo gek nog niet doen.”

Rustzoekers

Verwacht geen continu-animatieprogramma bij Si-Es-An. Dat wil de doelgroep ook niet, zegt Jarno. “Onze gasten zijn rustzoekers. Ze komen met het hele gezin om te wandelen, te fietsen, voor de natuur. Op vijfsterrencampings gaan kinderen hun eigen gang en blijven ouders bij de tent. Hier niet.
Wat wij doen met de camping is mensen faciliteren om van de omgeving te genieten. We hebben hier absoluut goede voorzieningen en een animatieprogramma 6 dagen in de week 3 keer per dag, maar het is niet over de top.”

Op Si-Es-An is er keus genoeg: van kampeerplaats tot trekkershut, van chalet tot luxe bungalow. Samen met echtgenote Willeke is hij de derde generatie. Zij namen het bedrijf vorig jaar officieel over van Willeke haar ouders, Han en Henny Snoek die nog dagelijks meewerken. Het waren weer hun ouders die ermee begonnen in de familie, De eerste eigenaren familie Dekema hebben de camping vernoemd naar de kinderen Sietze en An: Si-Es-An.

Uitvoerder in de bouw

Voor Jarno was het een flinke omschakeling. “Ik was uitvoerder in de bouw”, lacht hij. “Wel heb ik altijd gekampeerd. Willeke niet. Daar hadden haar ouders geen tijd voor. Daarom zijn we met z’n tweetjes tien jaar terug eens uitgebreid overal gaan kamperen, in landen als Italië, Frankrijk en eigen land. Als je zo’n bedrijf runt, moet je zelf ervaren wat een gast ervaart. Als uitvoerder was ik wel gewend om leiding te geven, ik kon met personeel omgaan.
En drie jaar terug hebben we het horecagebouw vernieuwd. Dat doe ik dan zelf en dan kan het voor een stuk minder dan bij een ander.”

We hebben het hele jaar een goede bezetting maar we staan in het hoogseizoen niet vol. Ik schat dat hooguit twintig procent van de Nederlandse campings in de zomer is volgeboekt. We zijn vier jaar terug wel gestart om er een meer toeristische camping van te maken, met mogelijkheden voor campers, caravans en tenten. Daardoor verbetert de bezetting elk jaar weer een stuk.”

Overname

De relatie met Alfa bestaat nu drie jaar. “Met onze vorige accountant kwamen we niet verder. Voor de overname zijn we naar Alfa gegaan, ook omdat Alfa partner is van de Recron. Alfa heeft ons heel goed begeleid bij de overname. Zo’n overname is een heel ingewikkeld proces. Financieel is het al een hele opgave, maar het is ook nog eens een koop en verkoop binnen de familie. Dat is heel intensief. Supertevreden waren we over Alfa. En nu nog, nu we groeien. Alfa adviseert over van alles, van personeelszaken tot investeringen.”

Voor meer informatie over camping Si-Es-An, klik hier.

Links naar rechts boven: Henny Snoek-Fokkert, Han Snoek, Jarno Keizer en Willeke Keizer-Snoek
Links naar rechts onder: mevrouw en meneer Snoek
 

 

Willem Ruijs

Willem Ruijs

Senior klantbeheerder

088 2532790 | wruijs@alfa.nl


Meer over Willem