Medewerker in beeld: Richard Roelfs

7 april 2022 | Door:  Richard Roelfs

De indruk die senior klantbeheerder Richard Roelfs tijdens het eerste kennismakingsgesprek van Alfa kreeg, was direct goed. De persoonlijke aandacht en de betrokken werksfeer spraken hem aan. Na zijn eerste gesprek duurde het niet lang voordat hij bij Alfa startte. Inmiddels werkt hij hier zo’n anderhalf jaar en voelt hij zich helemaal thuis!

Als senior klantbeheerder is Richard verantwoordelijk voor zijn eigen klantenportefeuille en tekent hij als accountant de jaarrekeningen van zijn klanten. Hij vergelijkt zijn functie weleens met een huisarts. Richard: ,,Als klantbeheerder ben je de huisarts van de klant. Jouw taken zijn advisering, signalering en het oplossen van problemen. Grotere of complexere vraagstukken stuur je door naar een specialist. In dit geval vaak een jurist of fiscalist.”

Het grote voordeel van Alfa is de combinatie van verschillende diensten onder één dak. Wanneer er complexere vraagstukken zijn, die vragen om specialistische kennis, kan direct een collega worden ingeschakeld. Volgens Richard is de sfeer binnen Alfa betrokken, collegiaal en wordt met z’n allen gezorgd voor het beste resultaat.

SRA expertgroep Horeca

Het leukste aan zijn werk vindt hij het contact met klanten. ,,Ondernemers zijn vaak ander soort types. Ze zijn excentrieker, extraverter en zoeken meer uitdaging. Het is mooi om met zulke mensen te werken,” aldus Richard. Het opbouwen van een vertrouwensband met de ondernemers en werken aan langdurige relaties is volgens Richard belangrijk in zijn werk.

Als lid van de SRA expertgroep Horeca en als horeca branchespecialist bestaat de klantenportefeuille van Richard voornamelijk uit horecaondernemingen. Volgens hem een mooie maar uitdagende branche. Richard: ,,Horecaondernemingen hebben veel begeleiding nodig en zijn vaak complexer dan je denkt. Er komt veel wetgeving bij kijken, bijvoorbeeld op gebied van de voedselwarenwet, personeel en planning.”

FC Emmen

Richard komt oorspronkelijk uit Vlissingen. Toen hij zijn vrouw leerde kennen, verhuisde hij naar Emmen. Inmiddels hebben ze een zoon en een dochter. In zijn vrije tijd zit Richard niet stil. Hij loopt zo’n drie keer in de week hard en traint nu voor een halve marathon. Daarnaast is hij samen met zijn zoon in de weekenden vaak te vinden in het stadion om FC Emmen aan te moedigen. Nu de maatregelen rondom Corona weer versoepelen, zijn de eerste wedstrijden al geweest. Daar is Richard blij om, want als echte supporter wil hij natuurlijk geen wedstrijd missen!

Richard Roelfs

Richard Roelfs

Senior klantbeheerder

088 2532777 | rroelfs@alfa.nl


Meer over Richard