Banner

In dienst bij je eigen B.V. waarom moet dat schriftelijk worden vastgelegd?

12-08-2020

Op het moment dat je met je onderneming in een B.V. stapt of dat je een nieuw bedrijf start in de vorm van een B.V., is het gebruikelijk dat je hier als bestuurder in dienst bent en daar ook voor beloond wordt. Hoe gaat dit dan precies en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden?

Bij een arbeidsverhouding met je eigen B.V. is het belangrijk dat je een heel aantal zaken kunt verantwoorden als dat nodig is aan onder meer de fiscus of een mogelijke curator. Zodoende is het een vereiste om je arbeidsovereenkomst schriftelijk vast te leggen. Dit is belangrijk omdat je als bestuurder van de B.V.  twee petten op hebt; die van werkgever en werknemer.

De hoogte van je arbeidsbeloning is één van die aandachtspunten. Er is bijvoorbeeld een minimum salaris dat je jezelf moet uitkeren. Wil je hier van afwijken dan moet je hier toestemming voor hebben. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat afspraken over een auto van de zaak vastgelegd zijn en dat er goede afspraken zijn over de ruimte voor verschillende onkostenvergoedingen. Op die manier houd je de mogelijkheid om fiscaal gezien de geldende regels zo optimaal mogelijk te benutten.

Ook loop je dan niet het risico dat vergoedingen terug gevorderd kunnen worden omdat je er op basis van de arbeidsovereenkomst geen recht op had, of dat je er extra belasting over moet betalen. Arbeidsongeschiktheid in combinatie met je aov-verzekering en het einde van de overeenkomst zijn ook onderwerpen die aandacht verdienen.

Heb jij al een arbeidsovereenkomst met je eigen B.V. of heb je in je huidige arbeidsovereenkomst alles goed geregeld?

Kijk het na en vraag indien nodig één van onze fiscale of juridische adviseurs om hulp.