Caravan stalling? Dek risico’s af met een standaard overeenkomst!

30-04-2020 | Door:  Nelleke Scholten - Pol

Heb jij een lege schuur of stal en laat je hier particulieren hun caravan stallen of overweeg je dit te gaan doen? Wellicht denk je makkelijk neveninkomsten te verwerven. Dek dan risico’s voor aansprakelijkheid en fiscale claims af met een simpele overeenkomst.

Niets is zo vervelend als achteraf onenigheid krijgen over iets wat al is voorgevallen. Afspraken zijn al gemaakt en gedane zaken nemen geen keer. Negen van de tien keer gaat het goed, maar juist die ene keer dat je aansprakelijk wordt gehouden voor schade en het tegendeel – jouw onschuld-niet kan bewijzen maakt misschien dat de inkomsten van de rest van de stalling dat jaar in het niet vallen. Of als blijkt dat je toch btw had moeten afdragen over het stalgeld dat betaalt wordt. Kun je dan achteraf de huurprijs nog verhogen? Zo niet, dan moet je de btw zelf gaan financieren. Meestal  is het afdragen van btw verplicht, een enkele  keer is het uitgezonderd.

Over bovenstaande vragen en probleemscenario’s denk je misschien liever niet na en het antwoord op de vragen ligt evenmin voor de hand. Komend seizoen staan er misschien langer of meer caravans bij jou in de stalling. Denk je daarom voor het komend seizoen eens goed na over deze vragen en giet de voorwaarden voor stalling bij jou in de schuur in een standaard overeenkomst die jij voor al jouw klanten/huurders kunt gebruiken. Wij bij Alfa hebben hier ervaring mee en kunnen voor een vaste prijsafspraak een standaardovereenkomst maken die bij jou past.

Bel vrijblijvend met onze jurist Nelleke Scholten op 088 2532783.
 

Nelleke Scholten - Pol

Nelleke Scholten - Pol

Juridisch adviseur

088 2532783 | nscholten@alfa.nl


Meer over Nelleke