Banner

Alfa Academie mkb

9 oktober 2019 | Door:  Robert Berendsen

Aan enthousiasme zal het in de meeste gevallen niet ontbreken,maar bij veel vraagstukken sta je er soms alleen voor. Zorg er daarom voor dat het je niet aan kennis ontbreekt: meld je aan voor de Alfa Academie mkb!

Ook al heb je nog zo'n succesvol bedrijf: succes is niet altijd gegarandeerd. Als ondernemer van de toekomst moet je voortdurend de ballen hooghouden. Vooral in het mkb is het van belang goed de weg te weten in de steeds veranderende wet- en regelgeving. Een goede visie is nodig voor de strategie van het bedrijf. Welke keuzes maak je en wat is een goed moment? Hoe kun je omgaan met vraagstukken rondom personeel? Hoe doen andere ondernemers dat? Kan kennis op fiscaal gebied je een flink voordeel geven? Deze vragen komen aan de orde in de Academie. De Academie biedt een praktisch programma om jou als ondernemer verder te brengen.

Wat heeft de Academie jou te bieden?

Het programma is specifiek samengesteld voor ondernemers die hun kennis willen verbreden, zich willen laten inspireren en het tijd vinden voor persoonlijke én zakelijke groei. Deze leergang geeft  nieuwe inzichten. U krijgt praktische handvatten, onder meer op het gebied van strategische vraagstukken, persoonlijk leiderschap en innovatie. Na ieder onderwerp neemt u een veelheid aan theorie en casuïstiek mee naar huis. U ontwikkelt een frisse blik op uw onderneming en bouwt een bijzonder netwerk op. U wisselt ervaringen uit met de andere deelnemers én de docenten. U kunt de aangereikte theorieën direct toepassen in uw dagelijkse praktijk. Duurzaam ondernemerschap in de breedste zin van het woord is hierbij de rode draad. Werken aan toekomstbestendig ondernemerschap. 

Welke thema's kun je verwachten?

De Alfa Academie MKB bestaat uit 11 bijeenkomsten waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

•  Financieel Management (AMP):  welke ratio’s zijn bepalend voor de financiële gezondheid van uw bedrijf en hoe kunt u deze beïnvloeden?

•  Financieren: hoe wordt een aanvraag beoordeeld, hoe verloopt een aanvraagproces, wat zijn aandachtspunten tijdens het proces, in de offerte en bij de afhandeling?  

•  Bedrijfsvormen: is de huidige bedrijfsvorm wel de juiste rechtsvorm? Ook gezien de toekomstige ontwikkelingen. Wat zijn de verschillen tussen de diverse rechtsvormen? 

•  Fiscaliteiten en Subsidies: welke alternatieven zijn er en hoe ziet een aanvraag- en voortgangsprocedure er nu uit?

•  Bedrijfsoverdracht: Hoe wordt een bedrijf gewaardeerd? Hoe ziet het proces van een bedrijfsoverdracht eruit en wat zijn de (fiscale) aandachtspunten.

•  Personeel: hoe beleeft u als ondernemer plezier aan uw personeel; de do’s en de don’ts?

•  Persoonlijk Leiderschap – DISC: u krijgt een diepgaand inzicht in uw eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen?

•  Strategisch Management: wat komt er op uw bedrijf af? We gaan nadenken over het inzetten van de sterktes en het ombuigen van de zwaktes van uw bedrijf, zodat u betere resultaten kunt boeken

•  Duurzaam ondernemen: wat betekent het nou eigenlijk? Op welke wijze raakt het uw onderneming of klant nu en in de toekomst? En vooral: welke kansen brengt het met zich mee?

•  Merkpositionering: hoe bouw je een sterk en betekenisvol merk? Een merk dat aantrekkelijk en onderscheidend is voor je klanten. 

•  Verrassende afsluiting. 

Het thema duurzaamheid zal als een rode draad de avonden verbinden.  Ondernemingen die duurzaam ondernemen voor zich laten werken, verkleinen risico’s en versterken hun bedrijfspositie.                                      
Dat kan alleen door duurzaamheid tot in de kern een vanzelfsprekend onderdeel van de processen en innovaties te laten zijn.  

Ook voor jou?

Het programma is bedoeld voor ondernemers waarbij de onderneming de 'startfase' voorbij is. Je zit in het proces van startende ondernemer naar manager en krijgt daardoor te maken met de nodige vraagstukken. De bijeenkomsten worden in eerste instantie gehouden op onze kantoren in Hardenberg of Nijverdal.

Deelnemen?

Neem dan contact op met je klantbeheerder of  met Robert Berendsen (088-2532654).

Robert Berendsen

Robert Berendsen

Senior klantbeheerder

088 2532650 | rberendsen@alfa.nl


Meer over Robert